Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Eindelijk weer een wedstrijd. De spelertjes van JO8 blaken van de energie, pit en het zelfvertrouwen. Zeker na de snelle opmars. De GroenWitte zijn met snelheid en felheid de strijd ingegaan. Ze schieten als een raket ophet doel af en binnen een paar minuten na de aftrap hebben de gasten van vandaag, De Madese Boys, al twee maal de bal in hun goal gehad. In een rap tempo volgen doelpunt nummer 3 en 4.
Dan nemen de gasten revanche. Boem! Tegendoelpunt. 4-1 De speeltijd is ongeveer halfweg in het eerste kwart. Wat gaat dit worden, in dit tempo?
De DVVC-ers herpakken zich snel. Veroveren weer de bal en houden hem vast. Nou ja, behalve om hem in de goal bij de tegenstander te schieten dan. Na nog 3 goals op hun conto te hebben bijgeschreven volgt voordat de eerste time-out komt nog een stevige aanval van De Madese Boys en komt de stand op 7-2.

Je ziet aan het spel van de thuisploeg een mooie vooruitgang t.o.v. voor de winterstop. Behalve het nieuwe elan en de pit na de lange wedstrijdstilte, zijn de spelers duidelijk wat tactischer gaan spelen. Meer doordacht en meer samenspel. Meer eenheid.
Tijdens het tweede kwart krijgen de GroenWitte wat meer tegenstand. De verdediging van de gasten is wat sterker, zij laten zich niet zo snel meer wegspelen. Gaan wat meer in de aanval en de thuisploeg moet aldus wat meer verdedigen, veroveren en verder terug naar de gastgoal. Toch weet DVVC nog 3x te scoren en dit kwart geen tegengoals te krijgen. 10-2
De pauze is altijd goed voor een kleine evaluatie en het hameren op samen te blijven werken.
Het positiespel is vandaag wat losser gelaten. Binnen de palen van het doel hebben deze wedstrijd al twee goalies gestaan en ook het derde kwart kent een andere keeper. Iedereen wil vandaag proberen te scoren of juist een score voorkomen!

𝟭𝟬𝟬𝘅 𝗵𝗮𝗻𝗱𝘀
Ook het derde kwart is een zeer levendig schouwspel. De kids hoeven nauwelijks aangespoord te worden. In tegendeel; soms moet er, qua trucjes en uithalen, even de rem op. En dan volgt een penalty voor de tegenpartij. Deze wordt keurig netjes buiten de goal gehouden door de sluitpost van dit moment. De GroenWitte blijven jagen. Met resultaat. Ook dit kwart rolt de bal achter de lijn van de gastgoal. 4x zelfs. Maar ook De Madese Boys geven niet op en werken de bal in de touwen. Dit alles brengt de stand op 14-3.
Graag hadden enkele van de thuisploeg ook voor hen een keer, “Na 100x hands”, een vrije trap gezien. De spelbegeleider liet zich echter niet gek maken en het protest verstomde net zo snel als de bal rolde.
Na de laatste time-out werd de positie helemaal los gelaten, al ontdekte de spelbegeleider, zo bekende hij na de wedstrijd, dat er dan wel een “opa-kliekje” ontstond. Er werd nogal gebabbeld en iets te weinig opgelet misschien. Veel GroenWitte speler bevonden zich vaker voor de eigen goal om deze met hand en tand te verdedigen. Het was het enige kwart waarin zijzelf niet scoorde maar er wel 1 tegen kregen.
Dat bracht de eindstand op: 14-4, een ware doelpuntenregen.

De jongens en het meisje hebben hard en fanatiek gestreden. Veel inzet getoond en goed samen gewerkt. Het eindresultaat was een prachtige overwinning. Het schept zelfvertrouwen voor de volgende wedstrijd. Volgende week 4 februari, uit tegen TSC JO8-2. Aanvang wedstrijd 09.45uur.
Gefeliciteerd jongens en meisje en op naar volgende week. ToiToiToi.