5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

𝗖𝗿𝗲𝗱𝗼: 𝗡𝗶𝗲𝘁 𝗴𝗲𝘀𝗰𝗵𝗼𝘁𝗲𝗻 𝗶𝘀 𝗮𝗹𝘁𝗶𝗷𝗱 𝗺𝗶𝘀?
Vandaag, zaterdag 11 februari, speelde MO20-1 als negental tegen Baardwijk. Het was redelijk voetbalweer en de meiden hadden er zin in. Met een negental is het net even aanpassen, even zoeken naar de positie op een iets kleiner veld. Desalniettemin begon de thuisploeg sterk, speelde goed samen en creëerde veel kansen. Helaas gaf de afwerking niet het gewenste resultaat. Een kans strak in de kruising ketste af op de lat of de paal. Recht op de keepster af bleek ook geen goed idee, en soms mazzelde de gasten onwijs wanneer de bal rakelings over, naast of juist voor langs schoof.
Ook de meiden van Baardwijk konden in de eerste helft geen potten breken. Zo gingen de twee teams met een brilstand: 0-0, de rust in.

𝗣𝗘𝗣-𝗧𝗮𝗹𝗸
De GroenWitte waren niet van plan op te geven en de PEP-talk van de interim coach werd goed in de oren geknoopt. Vol goede moed werd de grasmat weer betreden. De eerste paar minuten was er een zelfde beeld; de finishing touch kwam niet uit de verf. En dan volgt het welhaast onvermijdelijke. Het doelpunt valt, in de thuisgoal. DVVC komt op achterstand: 0-1
Gaan de kopjes nu hangen? Nee! Wordt er gemopperd op elkaar? Nee! Zijn ze wakker, staan ze op scherp? Ja! Komt er nog meer druk, meer precisie werk? Ja! De jacht op de gelijkmaker is geopend en het duurt niet lang of de bal knalt in het net. 1-1
De aanvallen en het druk zetten op Baardwijk gaat door. Nogmaals mag de keepster de bal uit haar goal vissen.
De Baardwijkse meiden jutten elkaar ook op en het wordt uitermate gevaarlijk bij de thuisgoal. Een mooie uithaal lijkt de bal in het doel te doen belanden. De thuisfans zien de bui al hangen, dit wordt de gelijkmaker. De fans van Baardwijk laten al een kreet van verrukking. En dan veranderd de toon in die van teleurstelling en laten de thuisfans een opgelucht geluid horen. De bal scheert, op miraculeuze wijze, rakelings langs de tweede paal over de grond en rolt over de achterlijn van het veld af.
De dames staan meteen weer op scherp!

𝗞𝗹𝗲𝘃𝗲𝗿𝗶𝗴 𝗺𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁𝗷𝗲:
Dan is er nog een ‘klein’ akward momentje. Bij een ingooi door een thuisspeelster bemerkt deze opeens dat er poep aan de bal zat. Dan heeft ze de bal echter al het veld ingeslingerd en is deze door een van haar teamgenootjes verder gekopt. Het zekere voor het onzekere nemende wordt de ‘besmette’ bal toch maar gewisseld, tegen zo’n bal zul je in de resterende minuten van de wedstrijd niet meer zo snel je hoofd zetten.
De nieuwe bal komt uiteindelijk op een fraaie manier, tot grote opluchting van de maakster, ditmaal wél in de goal terecht. Nu was niet 3x is scheepsrecht, maar een keer of 5, 6 proberen leidde dan toch tot een doelpunt.
Eindstand: 3-1. Eindelijk 3 puntjes voor de MO20-1 meiden.
Volgende week geen wedstrijd ivm carnaval. Zaterdag 25 februari zijn ze weer van de partij. Om 12.30uur thuis een wedstrijd tegen RFC MO20-1.
Kom eens kijken, misschien is meisjesvoetbal ook iets voor jou! Tot zaterdag 25 februari!