Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Van meet af aan is de bedoeling van JO15-1 duidelijk. Er wordt druk gezet en het spel speelt zich vooral op de helft van de gasten van vandaag SVSSS uit Udenhout af. De passes worden gemaakt, de aanvallen voorbereid en uitgevoerd. De coach af en toe lichtelijk getergd. Want het is niet dat de jongens niet lopen, dat ze de combinaties of de mogelijkheden niet zien, dat ze niet proberen de uitvoering af te ronden, echter op de een of andere manier blijft het steken op het laatste stukje.
De keren dat het spel zich rond het doel van de thuisploeg afspeelt komt door een terugspeelbal. Het zal toch niet dat daardoor ….
Het spel golft wat heen en weer. DVVC aanvallend, SVSSS voornamelijk verdedigend en wegwerkend. En dan na een stiefkwartiertje wordt het aanhoudende pushen beloond.
De keeper en de verdedigers van de tegenpartij hebben laten er onderling nog een korte analyse op los of en hoe dan deze goal toch voorkomen had kunnen worden. Maar gedane zaken nemen geen keer en de voorsprong voor de GroenWitte staat: 1-0

𝙊𝙥 𝙯𝙤𝙚𝙠 𝙣𝙖𝙖𝙧 𝙝𝙚𝙩 𝙙𝙤𝙚𝙡
De wedstrijd gaat door en eigenlijk is het spelbeeld niet super veel veranderd. Graag zou de thuisploeg zijn voorsprong vergroot zien. Het lijkt echter wel of de Udenhoutenaren de boel nu stevig potdicht kunnen houden. De aanvallen leveren wederom vooralsnog geen tweede doelpunt op. Inmiddels heeft de thuisgoalie niet bijster veel te doen. Dat veranderd wanneer hij in de bijna 35ste minuut nog stevig moet ingrijpen. De bal gaat echter nog eens los en een SVSSS-speler is er als de kippen bij om een mogelijke rebound te maken. Vastberaden laat de keeper zich met een smak op de bal vallen en verdient daarmee zelfs de waardering van de toegesnelde SVSSS-speler. Vooralsnog blijft de thuisgoal leeg.
De tijd van de eerste helft zit er bijna op. Door de felle uithaal van de sluitpost kan de voorhoede van DVVC weer volop in de aanval. Is het het nawee-effect van de net gemiste kans voor het gastteam(?), de snelheid waarmee de thuisploeg reageert(?), en daarmee het verrassingseffect? Het hergroeperen en de verdediging van SVSSS is even open, de samenwerking tussen de GroenWitte-spelers heel soepel en daar is goal nummer twee.

Tijd om de kleedkamers op te zoeken.

𝙂𝙖𝙢𝙚-𝙘𝙝𝙖𝙣𝙜𝙚𝙧
De tweede helft laat in beginsel weinig nieuws zien. Het spel gaat op en neer. De gasten mogelijk toch iets meer getergd en daardoor meer aanvallender. De thuisploeg hoopt op een herhaling van de eerste helft. Aanvallen en scoren. En gescoord wordt er. Deze keer echter niet zoals ze dat graag zouden zien. De bal valt namelijk achter de doellijn van de thuisploeg. Zo’n aansluiter kan een echte game-changer zijn. Zaak dus om het spel, het overwicht, op orde te hebben en te houden om de winst zeker te kunnen stellen. Aanvallen om te kunnen scoren, verdedigen om tegendoelpunten te voorkomen. In beide zit een berekend risico maar dat is het spelletje en zoals een beroemd iemand ooit zei: ”Als wij de bal hebben kunnen zij niet score” én niet minder belangrijk: “Je moet schieten om te scoren”. Met die twee wijsheden in het achterhoofd tikt de klok van de tweede helft naar het einde. Dan een krappe 5 minuten voor tijd smelten die twee samen tot één en valt voor de derde keer de bal in de touwen van SVSSS. Een mooie marge van twee en steeds minder speeltijd. Dat moet te doen zijn.
En dat is het ook. Als het eindsignaal klinkt bezorgen de drie thuisdoelpunten DVVC 3punten op hun conto.
Gefeliciteerd mannen, op naar de volgende wedstrijd. Volgende week uit tegen Nieuw Woensel, Eindhoven. Aanvang wedstrijd 13.15uur. Succes!