Sportstraat 17
4708AP
ROOSENDAAL
tel. (0165) 540882

Winnen, dat is de boodschap voor vandaag. Om alles in eigen hand te houden is winst vandaag nodig. Want ook al moet de nummer 2, zijnde Dia, vandaag ook voetballen we moeten uit gaan van eigen kracht. En daarnaast is de kans dat Dia vandaag thuis de wedstrijd gaat verliezen uiterst klein. Dus winnen is de opdracht voor vandaag.

Maar winnen is niet eenvoudig. Zeker niet als het allemaal niet gaat zoals het moet. Of misschien is het wel een onderschatting van de tegenstander (de thuiswedstrijd werd immers met 7 – 0 gewonnen). De spelers zullen in ieder geval moeten zorgen dat de punten meegaan en daar hun beste beentje voor voor moeten zetten.
Tijd om de wedstrijd te gaan beginnen. In de wedstrijdbespreking heeft de coach aangegeven hoe we gaan spelen en wie welke taak heeft. Nog geen minuut na het begin lijkt het wel of bijna niemand heeft opgelet. Het is een beetje chaotisch bij DVVC en we horen de coach dan ook herhaaldelijk aanwijzingen geven … euh beter gezegd de spelers corrigeren.

Van de toch wel gebruikelijk dominantie die DVVC graag oplegt is totaal geen sprake. Sterker nog de tegenstander kan redelijk vrijuit spelen. En in de 16e minuut komt er dan ook een snelle aanval van de tegenstander. In een kort tijdsbestek wordt de helft van DVVC overgestoken en mag DVVC van geluk spreken als de bal voorlangs gaat.
En geluk heeft DVVC 2 minuten later nogmaals. Het is dan DVVC dat bezig is met een aanval. Een buitenspeler loopt de vrije ruimte in. Dit wordt gezien door de DVVC-er met de bal en die haalt uit om de bal voor te geven. Maar in plaats van aan te komen bij de vrije speler biedt de wind zich aan als helpend handje. De wind geeft de bal een beetje richting waardoor de bal over de keeper in het doel beland. 0 – 1 voor DVVC.

Het spel blijft daarna een tijdje op en neer gaan. Tot in de 33e minuut DVVC andermaal de aanval opzet, deze keer lijkt het veel meer op een situatie waarop is getraind. Een middenvelder loopt het 16 meter gebied in en ziet rechts van hem een mee opgelopen speler volledig vrij staan. De bal wordt teruggelegd op de vrijstaande speler die vervolgens de bal in de touw werkt. 0 – 2.

Met deze stand gaan we rusten. En rusten betekent vandaag dat we op het veld blijven en de coach de tijd maximaal gebruikt om nogmaals zijn plan uit te leggen. Met een paar wissels starten we aan de tweede helft. Maar na een paar minuten is het duidelijk dat het niet werkt en stuurt de coach direct een aantal spelers uit de dug-out om te gaan warm lopen. En na het nog een paar minuten te hebben aangekeken worden de spelers ingebracht.
Het spel wordt vervolgens stabieler, DVVC heeft de wedstrijd langzamerhand wel onder controle. De wedstrijd kent meer doelpunten dan uiteindelijk op het formulier zullen belanden. Tot 2 keer toe wordt een doelpunt van DVVC aanvankelijk goedgekeurd door de scheidsrechter om vervolgens na appél van de grensrechter te worden afgekeurd wegens buitenspel. 1 keer twijfelachtig, maar ook 1 keer geen buitenspel. Maar daar hebben we niets aan, ze zijn afgekeurd.

Het is dan mooi dat in de 62e minuut DVVC nogmaals de bal achter de keeper weet te werken. En daarmee kan de overwinning DVVC niet meer ontlopen. En gaan de 3 punten mee naar Dongen.
Inmiddels is ook bekend geworden dat Dia daadwerkelijk gewonnen heeft. Daarmee blijft het verschil met Dia 1 punt. Dit betekent ook dat alles aankomt op de laatste wedstrijd, de kampioenswedstrijd tegen Dia. DVVC geniet het voordeel dat het genoeg heeft aan een gelijkspel, Dia moet winnen om kampioen te kunnen worden.