Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Vandaag een late thuiswedstrijd voor DVVC, dat normaal gesproken om 9 uur de thuiswedstrijden speelt. Maar uit coulance met de tegenstander, die een reistijd van ongeveer 1,5 uur hebben, is de starttijd van de wedstrijd op 13 uur gezet.

Maar of deze latere starttijd gunstig is voor DVVC zal moeten blijken. De ervaring met late starttijden is dat die over het algemeen niet direct zorgt voor een beter DVVC. Helaas blijkt vandaag niet echt een uitzondering te zijn, want de eerste fase van de wedstrijd is het niet best wat DVVC laat zien. In wedstrijdvoorbespreking heeft de coach duidelijk aangegeven wat van alle spelers verwacht wordt, waarop alle spelers aangeven het te hebben begrepen en te zullen gaan uitvoeren. De uitvoer laat echter te wensen over.

Gelukkig kan de tegenstander ook niet echt zijn stempel op de wedstrijd drukken. En is het spel langs 2 kanten nog niet echt goed te noemen. De kansen die aan DVVC zijde ontstaan worden door de spelers zelf te niet gedaan waarna de tegenstander eenvoudig zelf kan gaan aanvallen.

Maar dan in de dertigste minuut komt daar weer een aanval van DVVC. Een middenvelder van DVVC weet zichzelf langs een aantal spelers te manoeuvreren, op dat moment zien we ook een van de DVVC spitsen zich naar de vrije ruimte bewegen. De bal wordt vervolgens over de verdediging heen gewipt en komt voor de voeten van de spits, die haalt uit en zorgt voor de voorsprong voor DVVC. Een mooi stukje samenspel van DVVC.

De 1-0 blijft staan tot de rust. Maar helaas staat DVVC nog te slapen als we begonnen zijn aan de tweede helft want na 4 minuten is het raak en wordt de stand gelijkgetrokken. Op dat moment stuurt de coach ook direct wisselspellers de dug-out uit om zich te gaan warmlopen om snel te kunnen ingrijpen. Het spel wordt fysieker en we horen het fluitje van de scheidsrechter vaker.

Op zich is de strijd mooi om te zien, maar soms gaan de spelers net iets te ver en dan grijpt de scheidsrechter in. Met ongeveer nog een kwartier te gaan wordt een spits van DVVC raak getrapt en volgt een vrije trap rechts van het 16-meter gebied. Een mooie plaats voor een goede voorzet richting het 16-meter gebied. De DVVC-ers stellen zich dan ook op en wachten op de voorzet. Helaas leidt het tot niets.

Dit is het laatste moment dat de verslaggever meekrijgt van de wedstrijd. Door een verplichting (eigen wedstrijd) is het niet mogelijk om de laatste minuten te volgen. Het is fijn om uiteindelijk in voetbal.nl te zien dat de eindstand 2-1 is geworden. Daarmee houdt DVVC alles in eigen hand om het kampioenschap te behalen.

Op naar de volgende wedstrijd. Volgende week zaterdag gaan we uit naar Roosendaal.