Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

De dametjes van MO20 kunnen verrassend uit de hoek komen. Na de nodige verloren wedstrijden lieten de GroenWitte ladies al eens zien dat ze hun mannetje konden staan en versloegen de nummer 3 op de ranglijst. Vandaag bewezen ze zichzelf weer in de wedstrijd tegen vv Oosterhout. Deze kampioenskandidaat (de nummer 2 op de ranglijst) had vandaag een hele kluif aan de voetbalsters uit Dongen (de nummer 6 op de ranglijst). Van meet af aan was het duidelijk dat de thuisploeg geen zin had in een herhaling van de uitwedstrijd. Volle vaart werd richting gastgoal gestoomd en de eerste 10 minuten werd het spel op de verre helft gespeeld. Een enkele keer kwam de bal over de middenlijn maar werd dan vakkundig door de verdediging onderschept en linea recta retour gezonden naar de andere kant van de lijn.
De wedstrijd is een kwartier onderweg wanneer een DVVC-ster de bal na een mooie aanname in sneltreinvaart van de Oosterhoutspeelster verwijderd, de bal op haar slof neemt en één op één bij de keepster een mooi hoekje opzoekt om de bal tegen het net te knallen. 1-0 Dat is alvast een opsteker.

De Oosterhoutse dames laten zich niet onbetuigd en na de aftrap rolt de bal vervaarlijk dicht bij de thuisgoal. Met vereende krachten wordt de goal leeg gehouden en zijn aanvallers weer teruggedrongen in de verdedigingsrol, want de voormalige verdedigsters stomen weer op naar de andere helft van het veld. Het spel golft zo wat heen en weer en DVVC probeert druk te blijven zetten. Dat lukt aardig want het spel is zelden zeer gevaarlijk voor de thuisploeg al is er op de lauweren rusten zeker niet bij.
Na nog weer dik een kwartier doet zich wederom een mooi kans voor om de score op te krikken. En dat gebeurd dan ook. Voor de tweede maal is de thuisploeg trefzeker. 2-0
In de resterende tijd krijgen ze nog wat kleine kansjes waarvan ze er één benutten. Wanneer het tijd is voor de thee hebben de GroenWitte een mooie voorsprong van 3 treffers en 0 tegendoelpunten.

𝑽𝒂𝒔𝒕𝒉𝒐𝒖𝒅𝒆𝒏?:
Vraag is of de dames deze voorsprong kunnen vasthouden en niet al reeds al hun kruit hebben verschoten. Voor de fans langs de lijn zijn de eerste minuten in de tweede helft niet bijster geruststellend. Het spel lijkt gekeerd en speelt zich te veel, te lang, te dicht bij de thuisgoal af. Die middenlijn lijkt heel ver weg. Het lijkt een beetje ingekakt, een beetje bevreesd. Na een paar benauwde minuten komt echter de schwung en de felheid weer in het spel. Balbezit betekent, zeker op ‘vijandige’ helft, kansen kunnen creëren voor jezelf en de boot afhouden voor de ander. Immers het inmiddels gevleugelde gezegde: “Als wij de bal hebben, kunnen zij niet scoren”, staat nog altijd als een huis. Doelpogingen van het thuisteam zijn er zeker, vooralsnog leiden ze echter niet tot een hoger doelsaldo. Alle disciplines werken eendrachtig samen, de ware teamgeest van een teamsport waardig. Dat voorkomt ook dat er gevaarlijke, langdurige uitbraken van de gasten kunnen plaatsvinden en daarmee ook dat de thuisploeg een tegengoal moet incasseren.
Wanneer het fluitsignaal klinkt is er een kopie-uitslag-in-spiegelbeeld van de uitwedstrijd. Daar tekende vv Oosterhout 3 punten op met 3 goals, vandaag is het DVVC dat Oosterhout puntloos naar huis stuurt door 3x te scoren en zelf een clean sheet te houden.

Gefeliciteerd dametjes.
Komende maandag nog een uitwedstrijd in en tegen Waspik. Zet hem op!

KNVB Final League MO20-teams
De speelsters nodigen iedereen uit op 10 juni aanstaande bij DVVC. Op het Sportpark Dongekant wordt dan de KNVB MO20 Final League gespeeld met zes teams in twee Poules. Aanvang van de eerste wedstrijden is om 12.00uur. Kom dit team aanmoedigen, kom genieten van een leuke, gezellige voetbalmiddag.
Een perfecte middag om (hernieuwt) kennis te maken meisjes/dames-voetbal. Tot dan, tot 10juni.