Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Vandaag is het DE dag. De dag waarop DVVC het kampioenschap definitief kan binnenhalen. Als tegenstander krijgen we DIA uit Teteringen op bezoek, de nummer 2 in de stand. En een tegenstander waarbij in de voorgaande ontmoetingen beide teams een wedstrijd hebben gewonnen en verloren, daarmee is het onderlinge resultaat gelijk.
Of misschien toch niet helemaal. De twee voorgaande wedstrijden die zijn gespeeld zijn beide gespeeld op terrein van DIA. En aan beide ontmoetingen heeft DVVC een bepaald gevoel overgehouden dat meeweegt in hoe de spelers zich vandaag voelen. Maar vooral weegt mee dat er een kampioenschap op het spel staat.

De opdracht die de coach spelers vandaag meegeeft is dat alles mag behalve verliezen. DVVC heeft 1 punt voorsprong en daarmee is een gelijkspel voldoende om kampioen te worden. Dat betekent dan ook dat er niet volop voor de aanval gekozen hoeft te worden, de nadruk ligt op het dichthouden. Na de verdere aanwijzingen en het bekendmaken van de opstelling kiest de coach er voor om een rustige warming-up te houden en de krachten te sparen voor de wedstrijd.
Als beide teams hun warming-up hadden afgerond en de klok richting 9 uur is gegaan wordt het tijd om de wedstrijd te starten. DIA heeft de bal na het fluitsignaal van de scheidsrechter aan het rollen gebracht. DIA probeert wél aan te vallen, zij moeten immers wel, al snel blijkt dat de DVVC tactiek werkt. De aanvallen worden veelal op het middenveld al afgestopt, danwel zorgen de verdedigers voor de afstopping. DIA heeft dan wel geregeld de bal in bezit maar van echt gevaar is momenteel nog geen sprake.
Het gevaar komt vooral van de momenten waarop de DVVC-ers de bal niet goed wegwerken en deze cadeau doen aan DIA. Maar echte kansen komen er niet van. DVVC ziet, ondanks de verdedigende tactiek, toch ook nog kans om gevaarlijk te worden richting het doel van DIA. Helaas raken de ballen het doel nog niet. Tot in de 17e minuut de bal vanaf de rechterkant wordt voorgegeven en deze door de spits in het net wordt getikt. Dit doelpunt zorgt er voor dat DIA minstens 2 keer zal moeten scoren en DVVC er rianter voor komt te staan.
En je zult altijd zien dat een tegentreffer niet lang op zich laat wachten. Want 2 minuten na het doelpunt van DVVC krijgt DIA een corner toegewezen. DVVC stelt zich op en de spelers gaan bijna allemaal meehelpen in de verdediging. Het is dan ook zuur als de corner, die DVVC niet goed weet weg te werken, achter de keeper in het net verdwijnt. De stand is al snel weer gelijkgetrokken en we staan eigenlijk weer waar we vertrokken zijn.

Het spel blijft zich vervolgens voornamelijk afspelen op de helft van DIA. Maar de aanvallen aan beide kanten stranden zonder tot doelpunt te komen. En we lijken de rust in te gaan met een gelijke stand. Tot daar andermaal een aanval is van DVVC. Ook deze keer wordt de bal vanaf rechts voorgegeven en komt deze op randje van het 16 meter gebied voor de voeten van de DVVC-er die daar vrij staat, deze denkt niet na schiet de bal hard achter de keeper. 2 - 1 in het voordeel van DVVC. En dit is dan ook gelijk de ruststand.

Wat er tijdens de rust gezegd is weten we niet, maar de coach zal ongetwijfeld hebben aangegeven dat DVVC ervoor moet blijven zorgen dat ze het dichthouden. De coach van DIA zal waarschijnlijk het tegenovergestelde hebben gezegd. We zullen gaan zien welk team het beste de opdracht weet uit te voeren.
In de 1e helft is DIA niet vaak tot het 16 meter gebied gekomen en is het bij de ene (halve) kans gebleven. De supporters van DVVC hopen uiteraard dat dit zo blijft. Het is dan een beetje billenknijpen als DIA een keer wel door de verdediging weet te breken. Dit maal is het een speler van DIA die via de rechterkant de bal voorgeeft. De aanvaller van DIA die in het 16 meter gebied staat kopt de bal feilloos binnen en laat de DVVC keeper kansloos.
We lijken weer terug bij af te zijn. Maar het geluk is met DVVC want het blijkt buitenspel te zijn en dus wordt het doelpunt afgekeurd. En daarmee behoudt DVVC de voorsprong. De wedstrijd gaat vervolgens gestaag verder, waarbij DVVC nog wat kansen krijgt maar doelpunten uitblijven. Als een DIA speler een gele kaart krijgt ontstaat een overtal situatie en zou DVVC de wedstrijd naar zich moeten kunnen trekken.
De overtal situatie weet DVVC helaas niet te benutten en met nog 6 minuten op de klok staan er weer 22 spelers op het veld. Voor DIA begint de tijd te dringen en dat zorgt dat er slordigheden ontstaan. Als er nog 3 minuten op de klok staan weet de DVVC spits zich los te worstelen van zijn tegenstander en stoomt hij op naar het doel. De ontlading die volgt als de bal in de touwen vliegt is bij de speler groot, maar ook de medespelers in het veld en de wisselspelers laten duidelijk blijken dat ze erg blij zijn met dit verlossende doelpunt.

Na het fluitsignaal waarmee de scheidsrechter de wedstrijd ten einde brengt wordt door het hele team direct gevierd welke prestatie is geleverd. Ze hebben er hard voor moeten werken. 1 verloren wedstrijd (tegen DIA), 1 gelijkspel (tegen Boeimeer) en 10 gewonnen wedstrijden heeft het team een mooie reeks neergezet. Met als beloning het kampioenschap !
Van harte gefeliciteerd jongens en meisje. De staf, DVVC en natuurlijk jullie trouwe supporters zijn trots op jullie. En nu tijd om het kampioenschap te vieren