JO12-1JM op dreef! - DVVC

JO12-1JM op dreef!

DVVC JO12-1JM

8 - 2

ONI JO12-1

Competitie

4e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 20

Datum

16 september 2023 10:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Dongekant
Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

JO12 ontvangt thuis ONI JO12. Het team gaat voortvarend van start en door goed samenspel wordt meteen richting doel van de gasten gerend met een snel resultaat. Eentje die binnen enkele minuten wordt herhaald, wederom  in het voordeel van de thuisploeg.
ONI pept zich op, gaat de strijd aan en de GroenWitte hebben even geen antwoord. De aansluiter valt en de 2-0 voorsprong slinkt met het tegendoelpunt naar 2-1. De jongens en meiden landen terstond weer met beide benen op aarde. Herstellen, aanpakken, doorgaan.
Nu iedereen deze week acte de préséance geeft staan er steeds 4 ongeduldige spelers langs de lijn. Allen willen het veld op en zichzelf bewijzen. Vorige week was geen ‘gelukje’, het ging zeker niet vanzelf, maar ze knokten zich naar de winst. Vandaag willen ze dat weer doen, met gedegen voetbal en mooi spel een aantrekkelijke wedstrijd op de mat leggen.
Na het eerste kwart worden de wissels geregeld en stuiteren de reserves met frisse energie het veld op. Klaar om te knallen.

Het tweede kwart gaat dan ook wederom fel van start. Behoud én beter nog uitbreiding van het saldo voor de een (de thuisploeg) en minimaal een evenwicht in de score voor de ander (ONI). In eerste aanleg wint het ‘doel’ van de GroenWitte dit gevecht; de bal wordt weeral achter de doellijn van de sluitpost van ONI gedropt.
Het is veel te lekker weer om in de pauze de gang naar de kleedkamers af te leggen. Beide teams blijven op het veld. Zo is er ook meer tijd om de tactiek te bespreken. Dat wil zeggen wanneer de heren (en dame) even een moment nemen om te luisteren. Het gekakel is niet van de lucht. Opgewonden, blije stemmen vinden van alles over de eerste helft. En met zo’n mooi resultaat gaat het zeker niet slecht, toch zijn enkele aanwijzingen niet overbodig, het zal het spel alleen maar ten goede komen.

Luxe probleem:
ONI heeft niet de luxe van 4 wissels, maar heeft wel een wissel in de sluitpost toegepast. De keeper rent nu als veldspeler mee over het veld en een veldspeler, welke alleen van de andere veldspelers te onderscheiden is door het feit dat hij handschoenen draagt, verdedigt de ONI goal. Bij DVVC lijken de spelers vergeten dat zij wel een luxe-probleem hebben. Iedereen wil weer tussen de lijnen actief meedoen op het veld.
Het spel wordt, helaas, ook wat individueler (op de, zo lijkt het toe, verkeerde momenten) dan wordt er niet dan wel te laat overgespeeld. Zo speelt zich op een gegeven moment voor de gastgoal een interessant beeld af. Langs de kant vraagt men zich af waarom deze of gene niet richting doel schiet maar met veel gedraai vasthoud aan de bal. Anderszijds is er dan als tegenhanger van net een pass teveel door een ingewikkeld, gewaagd overspel waar een schot op goal volkomen terecht zou zijn.  Het is niet zo dat er in dit kwart geen ballen over de doellijn gaan en niet dat de uiteindelijke trefers geen mooie of wel verdiende doelpunten bijkomen, maar het jaagt de spanning, ondanks de al mooie voorsprong toch onnodig op. Het kwart kent ook een enkel grimmig, verhit spelmomentje zo tegen het einde van de speeltijd. Het loopt met een sisser af.

Ook in het laatste kwart geeft ONI zich niet gewonnen en gaat nog altijd voluit. DVVC kan dus niet zo maar op zijn lauweren rusten. Beide teams willen blijven scoren. De gasten uit ’s Gravenmoer doen dat ook in de laatste minuten van het laatste kwart. Het tweede tegendoelpunt is een feit.
Eind uitslag: 8-2
DVVC was van meet af aan de bovenliggende ploeg al zijn er ook in de aanloop naar én  dichtbij de thuisgoal de nodige spannende momentjes geweest. 
Jullie hebben het geweldig gedaan jongens en meisje. Een mooie overwinning. Proficiat.
Volgende week uit tegen Waspik JO12-1. Aanvang wedstrijd 11.00uur. ToiToiToi.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!