Scheidsrechters zijn er in alle soorten ... - DVVC

Scheidsrechters zijn er in alle soorten ...

Willem II JO15-1

1 - 1

DVVC JO15-1JM

Competitie

1e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 05

Datum

9 september 2023 11:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Willem II amateurcomplex
Heikantlaan 110
5049AN
TILBURG
tel. 013-4554718

Waarom zouden we het over scheidsrechters moeten hebben als we eigenlijk een verslag willen hebben van een gespeelde wedstrijd ? De antwoord op die vraag volgt in het navolgende verslag.
Uit tegen Willem II AV roept bij diversen een vervelende ervaring op uit het verleden. En niet geheel onverwacht speelt een scheidsrechter daarin een zekere rol. Maar los daarvan moeten we vandaag maar eens zien of de diesel die vorige week is vertrokken een beetje op gang komt.

Op deze zeer warme ochtend zal er zeker enige vertraging kunnen zijn door de hitte. Al zien we in de eerste minuten voornamelijk verhitting door het spel van de tegenstander. In de eerste 5 minuten hebben al een aantal spelers van DVVC een tik gekregen waarbij het niet vreemd had geweest als er gefloten zou zijn. Maar de scheidsrechter laat veel toe, tenminste daar waar het de spelers van Willem II betreft. Als na ongeveer 10 minuten spelen een speler van DVVC eerst een tik krijgt en vervolgens een duw na is ook de eerste noodzakelijk wissel een feit. De speler komt door de tik en de duw hard met de ribben in aanraking met de knie van de tegenstander en kan even niet verder.
De vrije trap levert helaas voor DVVC niets op. DVVC laat wel zien dat de diesel is gaan rijden. DVVC voetbalt, daar waar Willem II het met name van wegtrappen van ballen en fysiek contact moet hebben. Het spel speelt zich dan ook voornamelijk af op de helft van Willem II. In de 20e minuut dribbelt een DVVC-er de ene na de andere tegenstander voorbij. Uiteindelijk legt hij de bal af op de meegelopen DVVC-er die uithaalt richting doel. Helaas wordt het werken niet beloond met een doelpunt.
We naderen de rust als nogmaals een DVVC-er door de verdediging weet te komen en dit keer kan de voorgebrachte pass wel het net in worden geschoten. 1-0 voor DVVC, wat in overeenstemming is met het wedstrijdbeeld.

Na rust gaat DVVC verder met het spel dat is ingezet in de eerste helft. Maar het wordt steeds duidelijker dat er geen 3 punten zullen worden meegenomen naar Dongen. En niet door het verbeterde voetbal van de tegenstander en ook omdat de tegenstander meer aanvallen kan opzetten. Nee, de spelers van DVVC worden meer en meer geconfronteerd met het feit dat de scheidsrechter van hen weinig tot niets toe laat. Daar waar Willem II in bijna alle gevallen het voordeel krijgt.
Het grootste voordeel voor Willem II komt in de 59e minuut wanneer DVVC een penalty tegenkrijgt. Tot onbegrip van iedereen. Niet zo zeer omdat er een overtreding zou zijn begaan maar wel omdat deze buiten het 16-meter gebied is begaan. Maar de scheidsrechter houdt vast aan zijn beslissing. En de penalty wordt vervolgens benut. De resterende minuten heeft DVVC nog wel kansen, maar helaas lukt het niet om meer om te scoren.
De match winnaar van deze wedstrijd is toch wel de scheidsrechter geworden, die heeft toch maar mooi een punt verdiend voor de thuisploeg (en ons 2 punten ontnomen). Helaas dat de scheidsrechter op voetbal.nl niet als player of the match kan worden gekozen anders zou hij waarschijnlijk meer dan genoeg stemmen hebben gekregen.

Zo blijkt maar weer dat scheidsrechters in vele soorten voorkomen, ook als de bekende thuisfluiter. We hebben er totaal geen moeite mee als een scheidsrechter een verkeerde beslissing neemt, immers in het betaald voetbal zijn de scheidsrechters ook niet foutloos (en die hebben daarnaast ook nog de beschikking over de VAR). Maar wat moeilijk te verteren valt is dat er onduidelijk wordt gefloten (lees in dit geval laat gefloten waardoor spelers niet begrijpen waarvoor er nog wordt gefloten), er in het voordeel van 1 partij wordt gefloten en dat er bepaalde regels met dichterlijke vrijheid worden toegepast (lees gerust het 16-meter gebied dat ineens veel groter is dan de lijnen aangeven). Oh ja, we zullen het nog maar niet hebben over de wijze waarop zaken worden gezegd en waarbij het respect duidelijk ontbreekt.

Uiteraard geldt aan het eind dat DVVC het zelf had moeten afronden door een paar extra doelpunten te maken. Het ligt niet aan de scheidsrechter dat je geen 3 punten maar slechts 1 punt mee naar huis neemt… al heeft de scheidsrechter daar zeker wel een duidelijke hand in gehad.
Komend weekend geen wedstrijd, maar dan op 20 september de derby uit tegen vv Dongen.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!