JO11 trekt laat de wedstrijd over de streep

7 juni 2021 20:45

De eerste wedstrijd ‘voor het echie’ in maanden speelde JO11-1 thuis tegen Bavel. Om 12.30uur werd afgetrapt. Voor de GroenWitte was het duidelijk wennen. Bavel begon sterker dan de thuisploeg en kwamen daardoor al snel op voorsprong.
0-1, das balen!

Daar helpt maar 1 remedie tegen en dat is: snel herpakken en er vol voor gaan. De gelijkmaker viel uit een verdiend gegeven strafschop. De speler achter de bal bleef zijn zenuwen de baas en schoot koelbloedig binnen. Zou het meteen het kantelpunt worden?
Door een klein foutje in de verdediging kon Bavel echter weer op voorsprong komen, en of dat nog niet genoeg was volgde ook snel het derde doelpunt van de gasten.
Zo gingen de teams met een 1-3 naar de ranja.
Wat er allemaal gezegd is in de kleedkamer blijft in de kleedkamer, al gaf het het team welhaast vleugels. Ze kwamen met hun kopjes omhoog het veld op. Klaar om aan te vallen, en dat deden ze sterk!
Door een mooie kopbal uit een corner werd de aansluiting weer gevonden.
2-3 op het scorebord. En nu doorpakken.

In het laatste kwart kon de thuisploeg nog even aanzetten en verrichtte ze gedegen teamwerk. Met een mooie pass van achteruit wisten ze de stand gelijk te trekken naar 3-3.
En als je dan al ‘van zover’ komt wil je natuurlijk alles.
Nog even dieselen want een gelijke stand is aardig, maar nu ze helemaal in de flow zitten, gaan ze voor die winst. De wedstrijd duurt nog een 10 minuten. Balbezit houden, goed uitverdedigen en nog 1 doelpunt in die gastgoal krijgen, gaat dat lukken?
Stralende gezichten wanneer de bal snoeihard in de Bavelse goal wordt geschoten. Yes!
En nu? De wisselspelers langs de kant vragen, na de vreugdekreten, met benepen stemmetjes: “Hoe lang nog? Hoe lang nog?”

De DVVC-ers in het veld blijven bij de les en drukken Bavel in de verdediging. Ruimten bij een uitbraak wordt dichtgelopen en een schot op doel gekeerd. Zelf nog een keer een schot richting Bavels doel, de uittrap van de keeper en dan klinkt het verlossende fluitsignaal.
JO11-1 kreeg het vandaag niet cadeau, het was hard werken wat vooral in de 2e helft zijn vruchten afwierp. Maximale gehaald vandaag, een opsteker voor de komende wedstrijden. Volgende week is het team vrij. Zaterdag 19 juni treffen ze, wederom thuis, RKSV Groen Wit.

(Meer foto's van deze wedstrijd:Foto's&Filmpjes - JO11 trekt laat de wedstrijd over de streep)