JO12 sluit regio cup af met een overwinning

28 juni 2021 11:15

Zaterdag 26 juni, de laatste wedstrijd in de regio cup. De wedstrijden in de regio cup hebben de spelers weer even doen wennen aan het spelen van “echte” wedstrijden. Waarbij weer de echte strijd om de overwinning er toe doet.

Zo ook bij de wedstrijd tegen Gudok. Om een strijd te kunnen hebben zijn er 2 teams nodig en dat ook Gudok de strijd wel aan wilde gaan bleek vanaf de aftrap. De teams houden elkaar goed in evenwicht in de beginfase van de wedstrijd. Maar langzamerhand komt DVVC meer en meer als dominantere partij naar boven.

Doelpogingen zijn er wel, maar uitgesproken kansen zien de toeschouwers (ja hoor ook zij zijn na het versoepelen van de corona maatregelen weer aanwezig) niet in het eerste kwart. In het tweede kwart blijft DVVC aanvallen en krijgt het in 22e minuut een corner. De corner wordt genomen en komt op een goede hoogte in het doelgebied alwaar een DVVC-er zijn hoofd tegen de bal kan zetten. De kopbal verdwijnt in de touwen en de voorsprong is voor DVVC.

De rest van de eerste helft kabbelt de wedstrijd door en zijn er geen uitgesproken kansen langs beide kanten. Aan de trainer zaak om in de rust wat aanwijzingen te geven en waar nodig wat veranderingen door te voeren in de opstelling.

Wat er precies gezegd is zullen we nooit weten, wel is het duidelijk dat het helpt. Want na 3 minuten wordt een aanval van DVVC beloond met een 2e doelpunt. DVVC laat aantrekkelijk voetbal zien en weet met mooie aanvallen de tegenstander goed uit te spelen. Dit voetbal wordt beloond met een snel derde doelpunt.

Daar waar de aanvallen van DVVC goed afgerond kunnen worden is dat bij Gudok niet het geval. Op de momenten waar Gudok ook sterk weet door te breken blijken ze (gelukkig) niet zo succesvol te zijn als DVVC en houdt de keeper van DVVC de nul.

In het laatste kwart van de wedstrijd weet DVVC nog een keer succesvol een aanval op te zetten. En wordt met het doelpunt dat daaruit komt de eindstand bepaald op 4 – 0.

De regio cup is met 1 verloren en 3 gewonnen wedstrijden een mooie reeks geweest voor de JO12 na zo lang periode zonder “echte” wedstrijden. Hiermee loopt het seizoen op zijn einde. Komende zaterdag zullen alle teams van DVVC Talent Academie deelnemen aan een toernooi in Apeldoorn. En daarna krijgen de spelers een welverdiende periode van rust en gaan we uitkijken naar het volgende seizoen.