DVVC schrijft al 90 jaar geschiedenis.

13 januari 2022 15:30


In 90 jaar maak je heel wat mee. Kampioenschappen, promoties, degradaties, jubilea, opmerkelijke wedstrijden, bijzondere vriendschappen, hechte teams. We brengen het puntsgewijs en hopen dat naar mate de tijd recenter wordt er bij meerdere Dongenaren een (glim)lach van herkenning verschijnt over memorabele tijden. Én dat we als club, sámen met vele Dongenaren -en voetbalfans van daarbuiten-, wederom mooie herinneringen kunnen maken.

Wist je dat:
1* Er in het seizoen ’64-’65 wederom een kampioenschap te vieren viel? Helaas net geen promotie naar de 1e klasse.
* Er nog vele kampioenschappen zouden volgen, van senioren en ook van jeugdteams? En dat dat tot aan het huidige winterseizoen, had de KNVB de competities niet anders benoemd, gewoon weer een jeugdkampioen (JO13) had opgeleverd. Er nu dus officieel geen Najaarskampioen Jeugd maar dat dit betiteld wordt met: “Winnaar 1e Fase”? En nu, met geen enkele wedstrijd verloren (ook de vriendschappelijke niet!), en nog slechts 2 te spelen, de huidige stand van zaken de JO14 op een mooie positie (nr.1) in de 1e klasse prijkt?

2* Dat een jaar later, in 1966, na het behalen van het kampioenschap wel gebeurde(die promotie)?
* Kampioenschappen, degradaties én promoties elkaar in deze 60-iger jaren stevig afwisselden?

3* In 1970 3 wedstrijden voor het einde DVVC2 al onbereikbaar was waar het ging om de strijd om het kampioenschap. Met kop en schouder er boven uit!
* Dit vele jaren later navolging kreeg door het MO15 team (huidige MO19), maar deze het nog ‘bonter’ maakte? Ongeslagen, met 100+ doelpunten en – geloof het of niet!- NUL doelpunten tegen!

4* In 1971, na vele omzwervingen over (voetbal)velden (zoals achter de Molen -Molensteeg-, bij boer Gommers (Akkermanstraat) en Heivelden (huidige RIMI-plaats)) DVVC neerstrijkt op een eigen Sportpark. Nou ja “eigen”, de velden aan de Sportlaan 4 werden ‘gedeeld’ met Olympia’67 (zij speelden op het tegenwoordige hoofdveld en hadden daar ook hun eigen kantine) tot 1981.
* Dat DVVC, in een ledenvergadering in september 2017, unaniem besloten heeft voor volledige verzelfstandiging.

5* In 1973 het clublokaal wordt geopend in een historische wedstrijd? Een combinatie van spelers van DVVC – Olympia’67 en v.v. Dongen ontvangt FC Dordrecht. De wedstrijd werd verloren met 0-4, aan de gezelligheid bij de feestelijke opening doet dat er niet aan af.
* Ook in latere jaren hele leuke en bijzondere wedstrijden werden georganiseerd en dat bijzondere teams mochten worden verwelkomd op het Sportpark? Openingwedstrijd (in april) én afsluitende wedstrijd (in mei 2019) van het Gouden Jubileumjaar van het BZA (Bedrijfs Zomer Avond Voetbal), waarbij voor de laatste wedstrijd een KNVB afgevaardigde naar ons Sportpark afreisde.
En terwijl het DVVC Veteranenteam zijn eigen 10jarige jubileum vierde lag de organisatie van het Gouden jubileumtoernooi van veteranenteams bij dit DVVC-team en was deze gastheer van de deelnemende teams.)

6* In 1974 DVVC en gehandicapten organisatie Oriëntatie een wedstrijd organiseerde t.b.v. een eigen clubhuis voor Oriëntatie. De wedstrijd werd gespeeld door: PSV (bekerfinalist NL) en Tongeren (bekerfinalist België) De wedstrijd ca. 4.000 mensen publiek trekt?
* Er bij DVVC behalve leuke en verrassende toernooien georganiseerd worden, of bekende (voetbal)namen over de velden komen er ook het nodige “naast” het voetbal gebeurd? Wat dacht je van het roemrijke ConcordiaCabaret? Of de oprichting van cv De Bosjesmannen & Takkenwijven.
Een TV-ploeg van BrabantNieuws langs de lijn te vinden was bij een wedstrijd van het G-team en 1 van de leden is geïnterviewd. (De special over G-voetbal naar verluidt in April verschijnt en we benieuwd zijn naar de beelden?)
En dat de kantine van DVVC sinds enkele jaren fungeert als een van de stam’cafés’ voor Stichting met je hart?

7* In 1976, na een kleine afwezigheid, er wederom promotie naar de 1e klasse (afd. Brabant) volgt. Nu ook DVVC2 in de 1e klasse gaat spelen?
* Er nog vele mooie feestelijke momenten komen waarbij gezelligheid troef is? En er voor dit jubileumjaar grote en kleine geluks-, feest- en pretmomenten voor alle DVVC-ers op het programma staan?

8* In 1982 een eigen logo onthuld wordt ter ere van Het GOUDEN JUBILEUM?
* Het logo nog altijd in gebruik is, maar nu met een ander lettertype?

9* In 1983, o.l.v. Rini Tijs, het kampioenschap in de 2e klasse weer een promotie betekend naar de 1e klasse?
* Van dit kampioensteam nog altijd mensen “in functie” bij DVVC rondlopen (?) en er zelfs een speler is die met regelmaat in een GroenWit tricot (in het veteranenteam, Rian van Bezouw) een balletje trapt?

10* Na een aantal wisselvallige jaren DVVC zich in 1986 weer terug knokt met een kampioenschap en promotie naar de 2e klasse?
* Dat de grensrechter van dit kampioensteam deze functie nog altijd vervuld bij DVVC1? (Johan Oomens) en dat de leider van dit team nog altijd actief is op het Sportpark en het pleintje tussen de kantine en de kleedkamer naar hem genoemd is? (Jan Kuijpers)

Heeft u/Heb jij nog foto’s en/of herinneringen uit de oude doos? Laat het ons weten! Wij blikken graag samen met u terug naar een “tijd van toen” om daar samen in het heden over te mijmeren en met mooie gedachten en wijsheden gezamenlijk de toekomst in te stappen.

onthulling_vlag_logo.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!