Weer podiumplaatsen voor MD1 & MC1 op toernooi bij SC Emma in Dordrecht

7 juni 2015 9:30

Terwijl, zaterdag 30mei, thuis op de DVVC-velden een jeugdminiveldtoernooi met teams t/m E gaat starten reizen de D & C meisjesteams af naar SC Emma in Dordrecht.
MC1 start vroeg
Om 09.15uur is als eerste MC1 aan de beurt tegen de thuisploeg: SC Emma. De wedstrijd gaat redelijk gelijk op. Helaas zijn er een paar missers (op de lat) en 1x wordt de tegenstander een beetje gevaarlijk. Vlak voordat er omgeroepen wordt dat er nog 1 minuut te spelen valt, valt het doelpunt voor DVVC. 1-0. Vasthouden! En dat doen ze. 1e wedstrijd gewonnen.
In de 2e wedstrijd, tegenstander ’s Gravenzande MC1, laat het team zich ietwat overtroeven en valt al snel de 0-1, niet veel later breekt dezelfde speelster wederom door en is de achterstand 0-2. Als Leeuwinnen reageren de meiden en de aansluiter valt 1-2. Een gelijkspel hangt in de lucht. Wat ook al een tijdje in de lucht hangt en nu de wet van de zwaartekracht laat gelden: Een keiharde hagelbui. Deze maakt een vroegstondig einde aan alle op dat moment spelende wedstrijden. Jammer, de uitslagen blijven zoals ze dat op dat moment zijn, spelhervatting zit er niet meer in.
De 3e wedstrijd, ook tegen ’s Gravenzande maar deze keer tegen de MC2, wordt wederom gewonnen. Dit maal met 2-0.
Bij de 4e en laatste wedstrijd, Emplina MC1, komt DVVC op voorsprong door een misstap van de keepster. Eerst de bal door de benen, maar redding op de paal, graait ze heftig maaiend naar de bal waardoor ze deze juist een tik geeft de verkeerde kant op. In de goal. 1-0. Hierdoor vleugels gekregen, komt de bal na de aftrap weer snel richting doel van de tegenstanders en daar is de 2-0. Resterende minuten van de 18minuten durende wedstrijd(en) speelt DVVC voornamelijk op de helft van de tegenstander. Goals komen er niet meer uit. Door het vasthouden van de winstpositie zijn ze, met 3 gewonnen en 1 verloren wedstrijd, al verzekerd van de 2e plaats.
Zeker een mooie prestatie wanneer je bedenkt dat het team waarvan verloren werd volgend seizoen in de Hoofdklasse gaat spelen en de andere teams in de 1e klasse spelen terwijl jezelf in de 2e klasse het seizoen hebt afgerond.
MD1 voortvarend van start
De D-meisjes mochten wat later beginnen maar hadden tussen de wedstrijd door minder rust om bij te komen. Was dit bij de C-meisjes telkens 2wedstrijden voordat ze zelf het veld weer moesten betreden, de rust voor de D-meisjes bestond uit telkens 1wedstrijd van 18minuten, waarna weer 18minuten gespeeld moest worden.
De dames gingen voortvarend van start en sloten tegen Oosterhout winnend met 4-0 af. Dat is nog eens een opsteker!
Tijdens de 2e wedstrijd tegen SC Emma leek het echter of de dames hun kruit reeds verschoten hadden. Ze kwamen niet echt uit de verf en het eerste verlies was daar.
Voor de 3e wedstrijd, tegenstander RCD, hadden de ouders zichzelf voorgenomen de meiden ‘extra’ te coachen en zo stonden er plots heel wat ‘trainers/coachers’ langs de lijn. Even leek het erop dat het ging werken. Na een 0-2 achterstand was er dan toch de aansluiter: 1-2. De dames werden steeds tot grote spoed gemaand om te proberen de gelijkmaker nog uit de resterende minuten te slepen. Helaas, het mocht niet zo zijn. Tweede verloren wedstrijd.
4e En laatste wedstrijd, tegen FC ’s Gravenzande, strijden de meiden weer als vanouds, maar zit het gewoon wat tegen. Kansen zijn er wel, pogingen ook maar die vinden helaas de lat of gaan net naast. Bij de tegenstanders klinkt het al dat ze tekenen voor een gelijkspel van 0-0 dan hebben ze tenminste 1 wedstrijd niet verloren. En dan … scoort DVVC; 1-0. In het ene kamp is de vreugde groot, in het andere een teleurstelling.
DVVC MD1 wint 2 wedstrijden en verliest er 2, goed genoeg voor ook een 2e plaats op het toernooi.
Individuele prijzen:
Tijdens dit toernooi konden de voetbalsters zich ook individueel met elkaar meten op gebied van schotsnelheid.
Het hardste / snelste schot voor alle deelnemende de C-meiden ging naar Julia Hoogeveen, speelster bij DVVC MC1.
Ook was er een prijs voor de beste keepster. In de D-categorie ging deze naar de keepster van DVVC MD1; Sanne van Riel.
Wij feliciteren beide dames met dit prachtige (individuele) resultaat en de beide teams met de mooie 2e plaats die zij veroverd hebben op dit goed georganiseerde toernooi.
Wellicht tot volgend jaar?
Felicitaties ook voor MA1 die de avond tevoren (vrijdags 29mei) de toon en standaard hadden gezet door op het toernooi in Oisterwijk de 2e plaats te veroveren. Zo konden de andere teams natuurlijk niet achterblijven.
Alle teams: Gefeliciteerd!