Mooie winst MC1 vs Baardwijk

12 december 2015 19:15

Zaterdag 12 december 2015

Vandaag op het programma een bekerwedstrijd uit tegen Baardwijk MC1. Helaas moest Sanne afzeggen ivm ziekte waardoor we zonder keepster zaten. Gelukkig werd dat door de meiden onderling opgelost en zou Floor de eerste helft keepen en Linde had zich als vrijwilliger aangemeld om de tweede helft te keepen. De eerste tien minuten bleek dat Baardwijk geen tegenstander was die we moesten onderschatten. Ze kwamen verschillende keren gevaarlijk, met goed combinatievoetbal, naar voren. Floor stond echter steeds op de goede plaats en hield haar doel schoon. DVVC werd enkele keren gevaarlijk met diepe ballen die door de snelle voorhoede werden opgepikt. In de tiende minuut was het Patty die de diepte inging en de bal bekwaam langs de keepster plaatste 0-1. Gaandeweg de wedstrijd kwam ook DVVC wat beter in haar spel en ontspon er een leuke wedstrijd.. De meiden werkte voor iedere meter en dat resulteerde in en afstandschot van Linde. Deze bal stuitte vlak voor de keepster, door het natte veld schoot de bal door waardoor de keepster werd verrast., 0-2.
Amper en minuut later was het weer raak, Laila wist de keepster te passeren. 0-3. Baardwijk voetbalde echter gewoon mee en kreeg ook haar kansen. Was het niet Floor de met handen en voeten de bal wegwerkte dan was het wel de paal die een doelpunt van Baardwijk in de weg stond. Met een 0-3 stand gingen de dames de rust in.
In de tweede helft een keeperswissel waarbij Linde de plaats van Floor op de doellijn innam. Ook bij Baardwijk werd de keepster gewisseld. De tweede helft was en gelijkopgaande strijd waarbij er kansen waren voor beide partijen. Daar waar Baardwijk verzuimde te scoren, doordat Linde diverse keren goed uitkwam was het DVVC dat de voorsprong uitbreidde door een doelpunt van Floor. De meiden van Baardwijk schuwde het fysieke spel niet en de meiden van DVVC lieten zich niet onbetuigd en deden vrolijk mee. De duels werden dan ook op het scherpst van de snede aangegaan. Hierbij dient aangetekend te worden dat het faire duels waren. Baardwijk wist een aantal keren gevaarlijk uit te komen, Linde stond echter haar mannetje. Daar waar Linde werd gepasseerd was daar tot twee keer toe de paal die redding bracht. Ook DVVC zocht geregeld de aanval en kwam meerdere keren gevaarlijk in de buurt van het Baardwijk. Het was Floor die op links kon doorbreken, haar schot werd echter door de keeper gekeerd, in de herkansing was het alsnog raak 0-5.
Het spel golfde op en neer en Baardwijk wist met een afstandschot, waarbij Linde werd verrast door het natte gras, de 1-5 te maken. Vijf minuten later was er een uitbraak over rechts van Baardwijk, de speelster van Baardwijk wist de bal echter over de uitkomende Linde mooi het DVVC in doel te spelen . 2-5.
Bij deze stand werd de wedstrijd afgefloten.
De meiden van DVVC hebben weer laten zien wat ze waard zijn en gevochten voor iedere meter. De verdediging heeft weinig steken laten vallen en stond als een huis. Het middenveld schroomde niet het duel aan te gaan en lieten zich niet aan de kant zetten. De snelle aanval zorgde vaak voor onrust in het Baardwijkse doelgebied, Top gewerkt weer meiden, proficiat.

Volgende week de laatste wedstrijd van de competitie, uit tegen TSC in Oosterhout.