Wederom winst in Bekerwedstrijd MO15

4 februari 2017 21:30

Vandaag 04-02-2017
Eindelijk mochten de dames weer eens aantreden, en wel voor de beker in en tegen Chaam.
Een tegenstander waar men in het verleden de nodige moeite mee had en een wedstrijd die doorgaans bol stond van de spanning.
Maar niet vandaag. de meisjes van DVVC waren vanaf het begin van de wedstrijd strijdvaardig en gingen het duel vol aan.
Al naar twee minuten was het Patty Dekkers die op rechts wist door te breken en haar voorzet kwam panklaar op de rechtervoet van Demi Bink. Zij aarzelde niet en schoot de 0-1 tegen de touwen.
De meiden van DVVC bleven druk zetten op de tegenstander en deze had moeite om onder de druk uit te komen. Na tien minuten was het wederom Patty die op rechts wist door te breken, haar pass kwam voor de voeten van Floor Stadhouders. Floor aarzelde niet en schoot de bal in de verre hoek, binnenkant paal, buiten bereik van de keeper in de goal. 0-2. Hiermee was de koek niet op en amperr drie minuten later was het wederom floor die in de rebound de score verhoogde naar 0-3. De meiden van DVVC waren tot op dat moment heer en meester op het veld. Het waren echter de meisjes van Chaam die niet veel later, na geklungel in de verdediging van DVVC, de stand wisten terug te brengen naar 1-3. Het antwoord van DVVC liet niet lang op zich wachten en amper een minuut later bracht Patty de marge terug naar drie. 1-4. Chaam wilde zich echter niet neerleggen bij de supremacy van DVVC en wist voor rust, na wederom onrustig uitverdedigen van DVVC, nogmaals te scoren. Met een ruststand van 2-4 gingen de dames aan de limonade. De tweede helft een totaal ander DVVC en een gretiger Chaam. DVVC wist Chaam de eerste 10 minuten nog op afstand te houden. Het spel van DVVC werd er niet beter op, er werd geen druk meer gezet en Chaam wist de overhand te krijgen op het middenveld. Het wachten was op de aansluitingstreffer, deze liet dan ook niet lang op zich wachten en Chaam kwam terug tot 3-4.
Zou dit de dames van DVVC wakker schudden?? nee Chaam was de bovenliggende partij en bleef DVVC onder druk zetten. iien minuten na de 3-4 wist Chaam op gelijke hoogte te komen. 4-4.
Ondanks het slechte spel van DVVC bleven de dames daarna overeind en wisten ze Chaam van verder scoren af te houden. Het laatste kwartier was het weer DVVC dat de klok sloeg. In een tijdsbestek van drie minuten was het Patty die met twee doelpunten de marge weer op twee wist te brengen. 4-6 Met de marge van twee en nog een paar minuten te spelen was de winst binnen. Een vrije trap van Mila Planken van een meter of 20 maakte aan alle onzekerheid helemaal een eind. Haar vrije trap vloog over de keeper en bracht de eindstand van 4-7 op het scorebord. Een met vlagen puike wedstrijd van de dames. Op naar de 4e ronde van de beker.
Volgende week de eerste competitiewedstrijd in de eerste klasse tegen Dubbeldam. Waar? thuis om 12.00.