1e 3pnten MO15 in de 1e klasse

5 maart 2017 12:45

Zaterdag 4 maart 2017
Vandaag de tweede competitiewedstrijd uit tegen Haarsteeg. Na een verloren partij vorige week waren de dames erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten. DVVC begon voortvarend en waren veelvuldig op de helft van Haarsteeg te vinden en waren de bovenliggende partij. Dit kwam mede doordat Haarsteeg de eerste tien minuten met tien man speelde. Nadat Haarsteeg voltallig was, was het DVVC die Haarsteeg onder druk bleef zetten. Tot echt grote kansen kwam het niet. Het spel van de DVVC dames was vaak te slordig, onzorgvuldig en gehaast om tot echt uitgespeelde kansen te komen.
In de 22e minuut was het Mila die de verlossende 1-0 scoorde. Wie had gedacht dat deze treffer een rustgevend factor zou zijn kwam bedrogen uit. Het spel bleef onrustig en er zat weinig lijn in het spel. Ook Haarsteeg worstelde met het spel, waardoor zich het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Acht minuten na de 1-0 wederom een duel op het middenveld, DVVC verloor de bal op het middenveld, in de veronderstelling dat er een overtreding aan vooraf was gegaan bleven de DVVC dames staan. De scheidsrechter had niet gefloten en de dames van Haarsteeg waren wel alert en konden zo opduiken voor de uitkomende Do. Het harde puntertje ging hard voorbij aan de Keepster en de 1-1 was een feit.
DVVC zette aan om weer op voorsprong te komen, verder dan een paar afzwaaiers en een schot op de lat van Patty kwamen ze niet. Met 1-1 zochten ze de kleedkamers op voor de welverdiende rust.
In de tweede helft had DVVC de wind mee, dit was gezien de (te) lichte bal zeker een voordeel. Het spel was wat meer verzorgd en er ontstonden wat kleine kansjes. Na tien minuten in de tweede helft was het Floor die DVVC wederom op voorsprong wist te brengen, 1-2 Haarsteeg voetbalde vrolijk mee en kreeg ook diverse kleine kansjes. Doelvrouwe Do, stond haar mannetje en wist op diverse momenten een tegentreffer te voorkomen. Niet veel later was er tegenslag voor DVVC toen Karin het veld moest verlaten met ademhalingsproblemen. Deze waren dusdanig dat verder voetballen niet mogelijk was. Een wissel was noodzakelijk. Het spel ging echter verder en een schot van Floor op de paal kwam bijna terecht bij Patty die haar lichaam gebruikte en zodoende Vera in staat stelde om de 1-3 aan te tekenen. DVVC kon niet lang genieten van deze voorsprong want een genomen hoekschop werd door Haarsteeg prachtig achter de DVVC doelvrouwe gekopt. 2-3.
Deze stand bleef staan tot het eindsignaal en de drie punten gingen mee naar Dongen.