DVVC 3 klopt directe concurrent in waar spektakelstuk

12 maart 2017 20:45

Afgelopen zondagmiddag speelde de mannen van “het derde” onder prachtige weersomstandigheden tegen Were Di uit Tilburg. Inzet van het gevecht: de koppositie. Beiden teams begonnen met evenveel (verlies)punten aan dit duel.

Voorafgaand een aantal onzekerheden aan de kant van DVVC: Er waren diverse afmeldingen, er werd pas om 14:00 uur gevoetbald en het voetbal in 2017 was nog zeker niet om over naar huis te schrijven. Er werd zelfs al gefluisterd dat een gelijkspel vandaag best een prima resultaat zou zijn…

Ondanks deze puntjes, waren de groen-witten wel degelijk goed voorbereid. Er verschenen de avond voor de wedstrijd foto’s en berichten van maaltijdsalades, gezonde voeding en de plannen om op tijd naar huis en naar bed te gaan. Met name Kevin nam hierin het goede voorbeeld door al om half 8 zijn mandje op te zoeken. Kortom de mannen hadden er vertrouwen in.

DVVC startte vanmiddag in een wat gewijzigde opstelling, om de belagers van Were Di zo goed mogelijk te bestrijden en om te proberen om hun technisch begaafde spelers onschadelijk te maken.

De eerste helft schoot DVVC uit de startblokken. Een aantal goed opgezette aanvallen, veelvuldig ingeleid door de feilloze passing van Dennis, leidde tot het openingsdoelpunt. Sander was het meest alert bij een vrije trap en kopte de verdiende treffer binnen. Deze stand had gaandeweg de eerste helft diverse malen groter kunnen uitvallen, maar de keeper van Were Di stond vanmiddag regelmatig zijn mannetje.

DVVC bleef vervolgens de bovenliggende partij en de spaarzame uitbraken van de tegenstander werden goed afgeslagen door de verdediging onder leiding van aanvoerder Timo. De verdediging speelde vanmiddag een foutloze middag en een naam die hier zeker in genoemd mag worden is die van Nick Horsten. Deze jonge verdediger uit de B jeugd speelde vanmiddag mee en deed dit zo overtuigend dat hij komende jaren waarschijnlijk vaker op zondagmiddag te bewonderen is, wanneer het vlaggenschip van de vereniging in de 4e klasse mag aantreden. Vlak voor rust maakte Wesley de 2-0 en deelde daarmee een mokerslag uit.

In de rust een paar kleine wijzigingen en DVVC ging door met waar het voor rust gebleven was: flitsende combinaties, doelpunten en een tomeloze inzet. Met name Roy was hier een absoluut voorbeeld in en streed voor elke bal. Door doelpunten van Dennis, Sonny en nogmaals Sander liep DVVC uit naar een riante overwinning. Er was zelfs ruimte om sommige jongens een publiekswissel te geven, zodat ook zij nog even konden genieten van het prachtige weer en het prachtige schouwspel. Wie was de man of the match? Lastig te zeggen… Het was vandaag een overwinning van het team. Inzet, voetbal, sportiviteit… het klopte allemaal vandaag.

Namens het team willen we de meegereisde supporters bedanken en hopelijk tot volgende keer.