DVVC3 niet te stuiten

26 maart 2017 19:45

Dvvc 3 kan titel ruiken na misstappen concurrentie.

Zondag 26 maart: onder het genot van prachtige weersomstandigheden stond vandaag de lastige uitwedstrijd tegen Gilze op het programma. Lastig, omdat deze ploeg in Dongen al had laten zien dat ze aardig mee konden ballen. De concurrentie (Were di en vv Rijen) speelden beiden een thuiswedstrijd tegen clubs uit de onderste regionen. Om niet te veel onder druk te komen was er dus maar één optie: winnen.

Een aantal belangrijke krachten waren er helaas niet bij en daarom was het weer even puzzelen om een elftal rond te krijgen. Gelukkig was Bas beschikbaar om te helpen, waardoor we genoeg spelers hadden om deze klus te klaren. Vlak voor de wedstrijd de eerste opsteker. De naaste belager Were di had thuis met 1-1 gelijk gespeeld, waardoor puntverlies minimale gevolgen zou hebben en winst er voor zou zorgen dat we in een zetel zouden komen richting een eventueel kampioenschap.

Dan de wedstrijd: Gespeeld op een stroef strookje kunstgras (waar iedereen zich lekker aan kon open halen) en een lekker zonnetje begon DVVC wat slapjes aan de wedstrijd. De tegenstander was echter niet feller, waardoor de individuele kwaliteiten de regie over namen. Het spel werd langzaam maar zeker verlegd naar de helft van de Gilze-doelman, die voor rust twee keer mocht vissen. Via mooie aanvallen maakten Wesley en Schaap de doelpunten. Aderlating was het uitvallen van Kevin… Een elleboog bij zijn wenkbrauw betekende het einde van de wedstrijd voor onze gelegenheidsaanvoerder. Het bloed op zijn gezicht vloeide rijkelijk, waarschijnlijk iets verdund omdat andere dingen afgelopen weekend ook rijkelijk vloeiden. Vanaf deze plek wensen wij hem uiteraard wel van harte beterschap.

De tweede helft verliep wat onrustiger. Het spel golfde wat meer op en neer en de vermoeidheid sloeg wat toe. We liepen wel uit naar 0-4 (Sonny en Tim), waardoor de vooruitzichten steeds beter werden. In de laatste fase van de wedstrijd scoorde Gilze echter nog twee keer (een volledig terecht gegeven strafschop en onoplettendheid bij een corner) waardoor het toch nog even wat spannender werd. Gelukkig floot de scheidsrechter kort daarna zijn beste keer die middag en konden de drie punten mee naar Dongen. Volgende week een thuiswedstrijd op het programma. Allemaal van harte welkom om 11:30 uur op sportpark Dongekant om deze helden vooruit te schreeuwen naar hun missie, het kampioenschap. Hier moeten nog 3 wedstrijden voor worden gewonnen, dus veel succes!