Matig spelend D.V.V.C. speelt gelijk tegen Broekhoven

23 mei 2018 11:30

Door met 3-3 gelijk te spelen bij Broekhoven heeft D.V.V.C. het kleine kansje dat men nog had om de nacompetitie te halen nu ook verspeeld. Bij een overwinning zou dat ook gebeurd zijn daar de concurrenten geen punten verspeelden.

Vanaf het begin zocht D.V.V.C. de aanval en dat valt te prijzen. Maar als elftal moet je er wel voor zorgen dat de organisatie in de achterhoede goed is en dat was niet altijd zo. Zelfs onze laatste man ging regelmatig mee naar voren en mede daardoor kregen de snelle spitsen van Broekhoven de ruimte waar ze op gehoopt hadden. Dit resulteerde al in de achtste minuut tot een grote kans die, gelukkig voor D.V.V.C., net naast geschoten werd. Tussen de twaalfde en de vijftiende minuut twee uitbraken van Broekhoven waarbij doelman Jan-Willem Siemons met twee prima reddingen kon voorkomen dat D.V.V.C. op achterstand werd gezet.

In de zeventiende minuut was het voor D.V.V.C. wel raak. Koen Swanen met een mooie pass op Remco Kroese die vervolgens de goed vrijgelopen Stefan van Dongen bereikte. Stefan gaf de keeper van Broekhoven het nakijken 0-1. In de dertigste minuut kwam Broekhoven op een gelukkige manier aan de gelijkmaker. Bij een voorzet van rechts kwam de bal bij Halit Karlidag die de bal verkeerd raakte en daardoor in eigen doel werkte 1-1. Even later zette Remco Kroese met een mooie trap Stefan van Dongen alleen voor de keeper en zijn schot op doel kon de keeper nog net over de lat tikken. Daarna weer een uitval van Broekhoven waarbij een speler van Broekhoven alleen voor keeper Jan-Willem verscheen. Deze keer kon de keeper niet voorkomen dat Broekhoven met een 2-1 stand kon gaan rusten.

Na rust was het Broekhoven dat al gauw de voorsprong vergrootte toen de geheel vrijstaande spits van Broekhoven makkelijk het derde doelpunt voor zijn club kon maken 3-1. D.V.V.C. begon nog meer druk te zetten op de defensie van Broekhoven en daar kwamen ook wel enkele kansen uit. Onder andere een vrije trap die goed werd ingebracht, maar ook een schot van Koen Swanen en van Halit Karlidag. Bij die pogingen was toch iedere keer de doelman van Broekhoven de winnaar. In de 75e minuut was het dan eindelijk raak toen Maikel van Bragt na goed doorzetten een voorzet gaf waaruit Stefan van Dongen 3-2 maakte. Een paar minuten later een goed genomen corner van Maikel waaruit Dion Karten met een mooie kopbal de 3-3 maakte.

Het kon nu alle kanten op waarbij Broekhoven nog kansen kreeg maar D.V.V.C. ook en wel bij een schot van Koen Swanen toen de keeper al gepasseerd was. Helaas kon een speler de bal nog op de doellijn wegwerken. Stefan van Dongen kreeg tot twee keer toe de kans alleen voor de doelman staande het winnende doelpunt te maken, maar helaas voor D.V.V.C. het lukte hem niet. In de laatste minuut nog de redding van de dag voor D.V.V.C. de beste man op het veld, doelman Jan Willem Siemons, kon een prima ingeschoten bal in de rechterbenedenhoek nog net uit de hoek tikken.

Zondag de laatste wedstrijd van de competitie en wel thuis tegen Irene (Gemonde) aanvang 14.30 uur