Zwaar bevochten zege JO19

2 november 2019 20:00

"Gudok was beter, DVVC kàn beter”, aldus 1 van de toeschouwers tijdens de rust. Dat het eerste gedeelte tot dan zeker waar was bleek uit het feit dat de ruststand was ingegaan met een 0-1 achterstand voor de thuisploeg. Een lange hoge bal had de thuisgoallie verschalkt en de het doelpunt was een feit.

Na de rust werd met hernieuwde aanvalskracht van start gegaan. Er waren wat kansjes voor de Groen-Witte die telkenmale strandde. Toen de keeper iets te fanatiek zijn goal verdedigde en daarmee een overtreding op de aanvallende DVVC-er pleegde wees de scheidsrechter hem terecht. De goallie was het er niet mee eens en leverde veel (on)nodig commentaar. Dat kwam hem op een gele kaart te staan. 10minuten aan de zijlijn! Een veldspeler kreeg keepersshirt en handschoenen en het spel werd hervat.

Nu speelde het spel zich grotendeels op de helft van de gasten af. Goals voor de thuisploeg bleven echter vooralsnog uit. Er werd verbeten verdedigd. Wederom een straffe verdediging, nu in de 16, die -ditmaal- de bal op de stip opleverde. En feilloos en snoeihard werd binnen geschoten. 1-1.
Vliegensvlug werd de bal door de goalmaker zelf uit het net gevist om zo snel mogelijk het spel vanaf de middenstip te kunnen hervatten. Na een gelijkspel zat een winst er zeker weer in. Daarom niet getreuzeld.
Het spel werd wel wat ruwer, grimmiger, nog gehaaster. Wel nog altijd voornamelijk op de helft van de tegenpartij en rondom de goal. Een enkele keer een lange uitbraak van GUDOK richting thuisgoal, maar de hele tweede helft heeft de thuiskeeper misschien 2x zelf moeten ingrijpen. De rest werd opgelost door de verdediging die telkenmale de mid-mids en spitsen terug naar voren stuwde.

Langs de lijn werd het een opgewonden zenuwachtige boel toen tot zeker 3 of 4x toe een doelpoging mislukte. Een schot óver de bal(!), een schot naast de goal, een schot prachtig overgetikt door de keeper, een schot weggewerkt door de GUDOK verdediging, een schot ver over.
De tijd tikt, tikt, tikt. Een minuut (en 10 seconde!). Het zou zo mooi zijn, de tweede helft hebben de Groen-Witte gevochten voor wat ze waard waren en ze waren nu toch zeker de bovenliggende partij. Nog één keer uithalen. Inderdaad, nog 1x en toen mocht de GUDOK keeper de bal nog eens uit het netje vissen. 2-1.
Die ene minuut uitspelen en dan toch weer op de thuishelft terecht komen. Dan duren de seconden erg lang. Gelukkig kwam de bal ook weer snel de andere kant op.
De opluchting was er al een beetje na doelpunt nr. 2, de ontlading na het fluitsignaal enorm.

GEFELICITEERD, weer 3 punten, dat maakt 15 uit 5 -gewonnen- wedstrijden. Koppositie verstevigd met 3punten los van de huidige nr.2. Keep up the good work, op naar de volgende wedstrijd.