2 - 9

ODC JO10-2

2e klasse 007

24 maart 2018 9:30

Na een week wachten mogen we weer het veld op voor de tweede wedstrijd na de winterstop. In de voorbespreking wordt teruggekeken op de eerste wedstrijd, met die wedstrijd in gedachte weten de spelers goed hoe ze vandaag van start moeten gaan. Eensgezind wordt er aangegeven dat ze slim moeten spelen en de bal het werk moeten laten doen.

Na een korte warming up is het tijd om eea in praktijk te gaan brengen. De aftrap is voor ODC en daarmee zijn we van start. DVVC begint met aftasten van de tegenstander en laat de bal lekker rondgaan. De spelers van ODC bieden de nodige weerstand en tasten op hun beurt ook af wat voor team DVVC is.

Het is DVVC dat na 4 minuten het doel weet te vinden en de voorsprong neemt. Dit is een goed begin van de wedstrijd. De wedstrijd gaat vervolgens door met aanvallen aan beide kanten, de ploegen zijn aan elkaar gewaagd. De laatste minuten van de eerste helft zijn in gegaan als ODC een aanval opzet en er ook nog eens in slaagt om de gelijkmaker te scoren.

Dit zou een mooie stand om de rust in te gaan, maar ODC blijft druk zetten. En goed ook. In de minuten die volgen weet ODC nog 4x te scoren. In plaats van een gelijke stand gaan we de rust in met een forse achterstand. De rust zal aangegrepen moeten worden om de vizieren op scherp te krijgen want de scherpte is er bij DVVC af.

In de kleedkamer hangt een bijzondere sfeer. Het is lang geleden dat dit elftal met een dergelijke stand de rust in is gegaan en dat kan niet iedereen direct een plaats geven. Maar de boventoon is wel dat ze gewoon moeten doorgaan met voetballen en het zeker nog niet moeten opgeven. Dat ze dat ook willen tonen blijkt als de spelers na een paar minuten al weer naar buiten willen om de wedstrijd te hervatten.

Als beide teams weer op het veld staan mag DVVC aftrappen voor de tweede helft. Helaas lukt het DVVC niet om in het spel te komen zoals het zou willen. ODC blijft de ploeg die het spel kan domineren en DVVC onder druk kan blijven zetten. Met als gevolg dat er nog twee doelpunten in het voordeel van ODC vallen.

DVVC geeft het echter nog niet op en probeert te blijven aanvallen en het doel te vinden. Dit lukt geregeld, maar helaas zonder dat er doelpunten uit voortkomen. Maar dan lukt het uiteindelijk wel. DVVC weet de bal snel rond te laten gaan en naar voren op te stomen, daarbij wordt ODC verrast. De verdedigers van ODC trekken naar de, langs de zijkant, opkomende speler van DVVC en vergeten daarbij de in het midden opkomende speler te dekken. Via een goed geplaatste bal vanaf de zijkant komt de bal voor zijn voeten en weet hij eenvoudig maar koelbloedig het tweede doelpunt voor DVVC te scoren.

De vreugde is echter van korte duur omdat ODC een minuut later de voorsprong nog verder heeft vergroot. Hierna weet ODC nog een keer te scoren en wordt de eindstand vastgesteld op 2 – 9.
DVVC heeft zich een waardig tegenstander getoond, maar ODC was vandaag de betere ploeg. Aan de inzet van de Groen-Witten heeft het niet gelegen want die was uitermate goed. En ook de wijze hoe ze het verlies hebben geaccepteerd is een compliment naar dit team.

Jongens en meisje allemaal een dik applaus voor de inzet en de wijze waarop gespeeld is !!!