3 - 1

JEKA E8

E-pupillen zaterdag, E1, 4e klasse 073

15 februari 2014 10:30

Na 2 weken niet te hebben gevoetbald mochten de pupillen van de E1 er vandaag weer tegen aan. Jeka E8 uit Breda was vandaag de tegenstander. Jeka had de eerste wedstrijd verloren van VV Dongen E7 met 4-1, DVVC had de eerste wedstrijd op bezoek bij SCO/TOFS E6 gewonnen met 7-2. De spelers die het vandaag moesten gaan doen waren Leon, Anne, Maurice, Wessel, Ray, Theun en Romano.

Door de sterke wind die over het veld waaide was het voor de wedstrijd even afwachten wie er weg zou waaien, gelukkig bleef iedereen op het veld staan. DVVC startte goed en via Romano Schalken (1-0) en Ray Doolaege (2-0) stond er toch al snel een voorsprong op het scorebord. Na de 2-0 werd het fysiek sterkere JEKA wat sterker maar door het goede verdedigende werk van Anne, Maurice en Wessel kwamen ze er niet vaak langs en als ze er langs kwamen hadden we onze keeper Leon nog die de ballen tegenhield. En zo ging DVVC met een 2-0 de rust in.

Na rust was het JEKA wat meer aandrong maar door Leon werden de ballen weer onschadelijk gemaakt. Dankzij een mooie actie van DVVC werd het ook 3-0 Romano zette een actie in en behield goed het overzicht en gaf de bal goed op de meegelopen Ray Doolaege voor hem was het een koud kunstje en tikte de bal in de goal. Hierna kreeg JEKA wat corners en met hun lengte werden ze daar ook gevaarlijk door. Leon wist met een fraaie redding (een afstandsschot naar de kruising) het tegendoelpunt te voorkomen. De hierop volgende corner werd wel weggewerkt maar de speler van JEKA vuurde opnieuw een afstandsschot af en deze ging er wel in 3-1. Hierna gebeurde er niet veel meer en floot de scheidsrechter af en waren de 3 punten binnen.

Volgende week gaat de E1 op bezoek bij DIA E5 uit Teteringen. DIA heeft na 2 wedstrijden 4 punten (3-3 tegen Madese Boys en 2-4 tegen VV Dongen).