DVVC JO13 komt op stoom in de tweede helft

1e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 08

Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Eindelijk na lang wachten de eerste competitie wedstrijd van het seizoen. En dat ook voor het eerst op “groot” veld. Na jaren op een half veld te hebben gespeeld lijkt nu het “echte” voetbal te beginnen op het hele veld. Met grensrechters, buitenspel en wisselen dat niet zo maar doorlopend mag. Ofwel best wel wat wijzigingen die de spelers komend seizoen onder de knie moeten zien te krijgen.
Maar voor dat we überhaupt het veld op kunnen worden er eerst foto’s van de spelers afzonderlijk genomen alsmede een foto als team. En daarbij mogen ook de trainers en leider niet ontbreken. Maar we komen uiteraard niet om te poseren voor de fotograaf, maar om de fotograaf in staat te stellen mooie actie foto’s te laten nemen. Dus tijd om voor te bereiden op de wedstrijd.

Na een wedstrijdbespreking en een warming up is het dan zo ver en wordt de bal door Gudok na het eerste fluitsignaal aan het rollen gebracht. Eén ding wordt als snel duidelijk dit team doet nog steeds niets liever dan de tegenstander snel onder druk zetten en dus ook vandaag is dat niet anders. Ook al zijn de ruimtes op het hele veld groter toch weet DVVC de tegenstander al snel terug te dringen en speelt het spel zich al snel alleen maar op de helft van Gudok af.

DVVC voetbalt simpel, laat de bal rustig van speler naar speler gaan en waar de tegenstander balbezit heeft wordt dit snel omgezet in balbezit voor DVVC. Met spelers die steeds de bal controleren en het overzicht behouden kan de voorhoede geregeld in stelling worden gebracht. Op de rechterflank beschikt het team over een snelle buitenspeler die dan ook geregeld de tegenstander er uit kan lopen om vervolgens de bal met een voorzet in het 16 meter gebied laat belanden. Helaas nog zonder succesvolle afronding.
Maar met dit spel en deze druk op de tegenstander lijkt een doelpunt onvermijdelijk. En dat blijkt dan ook in de 16e minuut als daar de eerste treffer van DVVC is. Het doelpunt voelt als een beloning voor het goede spel in het eerste kwart van de wedstrijd. Als vervolgens na een paar minuten de bal net buiten het 16 meter gebied voor de voeten van een DVVC’er komt waagt deze zich aan een schot op doel. Doordat de bal onderweg nog een speler van Gudok raakt is de keeper niet in staat het schot te weren en staat de teller in het voordeel van DVVC op 2.

Met een voorsprong van 2 doelpunten gaan we de kleedkamers opzoeken voor de rust. Na wat drinken en nog een paar aanwijzingen van de trainer nemen de spelers weer hun posities in. En nadat de bal andermaal aan het rollen is gebracht herhaald hetzelfde zich als we eerder zagen in de eerste helft. De bal gaat van speler naar speler en de tegenstander krijg nagenoeg geen kansen. Een enkele aanval van de tegenstander wordt opgevangen door de verdedigers voor er echt sprake is van gevaar. De DVVC keeper heeft dan ook een relatief rustige wedstrijd.
Daar waar de doelpunten in de eerste helft spaarzaam waren is dit in de tweede helft niet het geval. 6 minuten na het begin van de tweede helft ligt de bal voor de derde keer in de doel van de tegenstander. En zo begint DVVC aan een doelpunten reeks waarbij eerst vanuit een hoekschop de bal door de keeper over de doellijn wordt getikt. Er vervolgens wordt gescoord door een paar afstandsschoten. En vervolgens scoort DVVC vanuit diverse spelsituaties nog een aantal keer.
Uiteindelijk blijft de teller staan op 10 in het voordeel van DVVC en 0 voor Gudok. Daarmee behaalt DVVC een ruime overwinning en zijn de eerste 3 punten binnen. Maar het belangrijkste is dat DVVC heeft laten zien heel goed uit de voeten te kunnen op het “grote” veld. En dat alle nieuwigheden goed onder controle lijken te zijn. Het is al met al een mooi begin van het nieuwe seizoen, waarbij DVVC naast de 3 punten ook gewerkt heeft aan een goed doelsaldo.

Op naar de volgende wedstrijd. En dat is de uitwedstrijd tegen DESK JO13-1 die 18 september om 10:15 zal worden gespeeld.