Zwaluwen Jeugd Beker Onder 13 2e ronde Groep 5 24

Crispijnhof 8
5101BL
DONGEN
tel. 0162-316734

Vandaag geen competitiewedstrijd, maar een wedstrijd in de beker. En nu we in de knock-out fase beland zijn is het zaak om te winnen. De tegenstander van vandaag, de "buren" van Olympia, zit op korte afstand en dus kunnen we zo waar lopend naar de tegenstander. Maar eerst nog even de wedstrijd voor-bespreken om er voor te zorgen dat iedereen weet wat zijn taak gaat worden.

Na de warming up nog even terug naar de kleedkamers voor de laatste, korte, bespreking en om het wedstrijdshirt aan te doen. En dan zijn we er klaar voor. Voorafgaand aan de wedstrijd spreekt de scheidsrechter met beide teams en geeft hij aan een sportieve wedstrijd te willen zien. Waarna we beginnen aan de wedstrijd en DVVC de bal aan het rollen brengt.

Het is weer eens een wedstrijd waar DVVC vanaf het begin de tegenstander onder druk zet. Hierdoor speelt het spel zich vanaf de start voornamelijk op de helft van de tegenstander af. En gezien de druk van DVVC is het de vraag wanneer er een doelpunt gaat vallen. Het eerste doelpunt valt in de twaalfde minuut als een aanvaller net buiten het 16 meter gebied de bal richting doel schiet, de bal lijkt houdbaar voor de keeper maar verdwijnt toch in de touwen.

Twee minuten later volgt al het volgende doelpunt voor DVVC en nummer drie volgt nog eens vier minuten later. Hiermee staat DVVC halverwege de eerste helft op een riante voorsprong van 0 – 3. En met een vierde treffer vijf minuten voor rust kan DVVC met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken voor de rust.

De tweede helft geeft niet veel verandering, al krijgt Olympia iets meer ruimte en komen er ook kansen voor Olympia. Daar waar het DVVC wel lukte om te scoren lukt het Olympia maar niet en gaan ballen naast of over.

Maar ook de doelpunten van DVVC blijven in de tweede helft lang uit, pas in de 53e minuut scoort DVVC nogmaals. Om vervolgens vier minuten voor tijd de zesde treffer te noteren. En dat het Olympia echt niet mee zit blijkt uit het feit dat het enige doelpunt dat gemaakt wordt door Olympia een eigen treffer is. Een laag, door DVVC, ingeschoten corner wordt door een speler van Olympia in het eigen doel gewerkt.

De wedstrijd wordt beëindigd bij een stand van 0 – 7 en daarmee heeft DVVC de volgende ronde van de beker bereikt. Het wordt nu afwachten welke tegenstander nu geloot gaat worden, maar DVVC zal dan ook alles op alles zetten om nog een ronde verder te komen.

Maar voor nu eerst de winterstop en dus even een paar weken geen wedstrijden. Het valt te hopen dat de Corona maatregelen de tweede helft van het voetbalseizoen niet veel gaan beïnvloeden en dat de spelers na de winterstop weer “normaal” mogen trainen en wedstrijden mogen spelen.

Rest nog de felicitaties voor het behalen van de volgende ronde in de beker. Gefeliciteerd jongens en meisje !