Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Zaterdag 19februari werd er door DVVC O23 weer gevoetbald. RFC was thuis op het Sportpark de tegenstander. Een tegenstander om gedegen rekening mee te houden, immers had RFC zijn voorgaande twee wedstrijden winnend afgesloten. DVVC daarentegen moest vorige week zijn meerdere erkennen in Berkdijk.
Hield het de jongens bezig of vooral het motto: Niet achterom kijken maar vooruit, en elke wedstrijd begint met 0?!
De vaart zat er in elk geval snel in want de wedstrijd begon met een vroege 1-0 door een snelle counter van de thuisploeg.
Hoewel een snelle voorsprong bleven de GroenWitte alert en de bovenliggende partij. Ze gaf weinig weg, integendeel, ze scoorde niet heel veel later een tweede treffer: 2-0. Dit maal met een mooie kopbal.
Op slag van rust werd het zelfs nog 3-0 voor DVVC.

Messcherp of ….
Na de rust was de absolute scherpte er bij O23 van de thuisploeg wel af. Dit resulteerde redelijk snel na de rust in een tegendoelpunt: 3-1.
Niet veel later nam DVVC toch weer afstand. Dit maal met een beetje hulp door de weersomstandigheden, die beter waren dan de donderdag en vrijdag voorafgaande, maar zeker nog niet optimaal. Hoewel? Een corner werd in een keer in de goal van de gasten ingedraaid: 4-1. Een knappe bal en eentje waarop keeper noch verdediging van RFC gerekend had. Een verlate langskomende (reserve) speler van RFC bleef tot 3x toe vragen of er zo snel na rust toch daadwerkelijk wel 2 doelpunten gevallen waren. Hij bleef hopen op 1, die voor zijn eigen ploeg. Maar het vierde DVVC-doelpunt was toch ook echt een feit.

Mooi debuut:
Een mooie voorsprong en zaak om die te behouden en op je qui-vive te blijven. Zaak om je door een nieuw tegendoelpunt niet uit je balans te laten brengen. 4-2 heeft nog altijd een marge van 2 doelpunten voorsprong. Geen tegen doelpunt erbij is mooi, nog een goal scoren nog mooier. En hoe mooi is het dan dat dat gebeurd in je eerste wedstrijd in een GroenWit-tricot?
Dat slotstuk was weggelegd voor debutant Thijs die op het juiste moment op de juiste plek stond en op aangeven van Yusufcan de 5-2 binnen tikte. Dit tot grote vreugde en schik van hemzelf, zijn teamleden de fans langs de kant. Thumbs up!

Beide teams van vandaag hebben nu 3 wedstrijden gespeeld en beide 2 gewonnen. Door deze knappe 5-2 overwinning blijft DVVC-O23 meedoen om de bovenste plekken.
Gefeliciteerd mannen met de 3 punten.
Volgende week geen wedstrijd (Carnavalszaterdag) en daarna 2x achter elkaar een uitwedstrijd, te beginnen op 12 maart bij SC ’t Zand.