5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Wedstrijd DVVC O11-1 tegen Sarto O11.

Een mooie dag, veel zon, warme temperatuur, een goede dag om een spannende wedstrijd te spelen tegen Sarto O11. De laatste ontmoeting monde uit in een gelijk spel, dus beide teams waren gebrand om die 3 punten naar zich toe te trekken.

Sarto deed de aftrap en zette gelijk vanaf het begin druk door aanvallend te spelen. Dit resulteerde in een doelpunt die binnen enkele minuten viel voor Sarto. Een kleine teleurstelling was te zien op de gezichten van de GroenWitte, gelukkig van korte duur want er was een score te vereffenen. Ook DVVC liet zien dat ze er stonden om te voetballen en dit deden ze. Aanvallend op snelheid waardoor ook voor DVVC een doelpunt viel net voor het einde van de 1ste kwart.

Tijdens de rust werden de jongs toegesproken door Fatih. Fatih, die vandaag de jongens coachte in plaats van Ahmed, liet de jongens in een andere opstelling spelen dan die ze normaal gewent waren.

Dit werd (zeer) goed opgepakt door de jonge voetballers wat resulteerde in mooi voetbal. Veel kansen werden gecreëerd door DVVC wat uiteindelijk ervoor zorgde dat ze zichzelf beloonde met een 2-1 voorsprong op Sarto.

De eerste helft zit erop en ondanks het mooie weer zag je dat ze het zwaar hadden. DVVC startte weer waar ze waren geëindigd in de 1ste helft. De buitenste lijnen van het veld werden opgezocht waardoor er veel snelheid en loopvermogen aan te pas kwam. Er waren veel mooie kansen voor DVVC maar de sterke verdediging van Sarto en de sterke keeper zorgde ervoor dat de doelpunten niet zonder slag of stoot werden gemaakt. Maar DVVC zette door en wisten in de derde kwart nog 2 doelpunten op het score bord erbij te plaatsen. Hierdoor stond DVVC voor met 4-1.

Nog 1 laatste keer werden de jongens tijdens de rust toegesproken om de laatste kwart in te gaan.

Dit gebeurde ook bij Sarto die voor elke meter vocht. Door een goed opgezette aanval wisten ze een onomstootbaar tegendoelpunt te scoren waardoor de stand werd teruggebracht naar 4-2. Hierdoor werd DVVC eraan herinnert dat het pas is afgelopen als het laatste fluitsignaal heeft geklonken.

De jongens van DVVC waren erop gebrand om de zege niet meer uit handen gegeven en gingen door met het goede voetballen die ze de hele wedstrijd al lieten zien en uiteindelijk nog een laatste doelpunt wisten te scoren, al kregen ze die op de keper beschouwd wel cadeau. Voor de Sarto goal waren er vele aanvallen en evenzovele afweringen door verdediging en keeper. Op een onfortuinlijk moment, voor Sarto(!), kwam de bal op de voet van een Sarto verdediger. En daar flits de bal langs de sluitpost van zijn eigen team. De speler kreeg de schrik van zijn leven en had het even te zwaar, gelukkig werd hij door zijn teamgenoten niet al te veel door de mangel gehaald. Ze gingen terug naar de middenstip en besloten er weer vol voor te gaan. Lang was dat echter niet meer want daar kwam het eindsignaal.

De scheids floot af en de wedstrijd was klaar. Door een goed opgezette strategie, te blijven voetballen en niet op te geven trokken ze de wedstrijd over de streep met een mooie eindstand.

Uitslag DVVC O11-1, Sarto O-11-2.    5-2