Mannen beker reserve zondag poulefase Groep 7 067

5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Ruime overwinning DVVC2zondag

Na het gelijk spel vorige week tegen Right’Oh besloten de spelers er vol in te gaan tijdens de tweede bekerwedstrijd. Thuis was Rijen4 de tegenstander op de zonnige zondagmorgen.
Een zeer aanvallend DVVC leek over vleugels te beschikken. Het team was samengesmolten tot één aanvallende GroenWitte vloedgolf die denderend over Rijen rolde. Samenspel, onbaatzuchtig afgeven van de bal, mooie assists, sterke verdediging. Het liep op rolletjes.
De rust werd ingegaan met een comfortabele 3-0 voorsprong. Hetgeen niet alleen tevreden gezichten bij de thuisploeg opleverde maar ook enige zelfverwondering. Spelers constateerde dat ze zelf nauwelijks wisten wat er gebeurde. Iedereen leek in topvorm vandaag.

Herstellen:
v.v.Rijen krabde zichzelf wellicht ook achter de oren. Zij besloten tijdens de rust dat er verandering moest komen in de machtsverhoudingen op het veld. En wanneer de ban verbroken is met een eerste tegengoal waarmee de thuisploeg verrast werd, was de weg vrij voor meer Rijense doelpunten. De stand liep op naar 3-2 en daarmee lag het hele spel weer open. De spanning werd al bijna voelbaar. Rijen geloofde er weer in. “Het kan nog jongens. Kom op tenminste gelijkspel”.
Ondertussen waren de GroenWitte weer met beide voeten op de grasmat belandt en van hun beduusheid bekomen. Er werd teruggegaan naar de basis en vooral het eigen spel, zoals dat in de eerste helft zo goed uitpakte. Met verschillende goals op de schoen werd het een kwestie van tijd, die overigens gestaag doortikte. Een raak schot verhoogde de voorsprong weer en bracht daarmee wat lucht. Een tegenvaller was dat een DVVC-er geblesseerd het veld moest verlaten. Gelukkig waren er voldoende wissels, zeker toen er nog wat blessuretijd aan de reguliere tijd werd toegevoegd.
Een toegekende vrije trap belandde achter de goallie en daarmee vergrootte de thuisploeg de voorsprong  naar een comfortabele 3 goals terwijl de speeltijdminuten alsmaar minder werden. De resterende minuten werden rustig uitgespeeld. Balbezit houden en bij het eigen goal vandaan blijven. Aan de stand veranderde dan ook niets meer.

Eindstand: 5 – 2

Op naar de volgende wedstrijd. Komende zondag, 18sept. Wederom thuis, aanvang: 11.00uur.