Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

9.00uur spelen op zaterdag. Het is al eens eerder aangegeven; dat is vroeg. En dat zal de tegenstander van vandaag zeker ook hebben gedacht. Roosendaal JO14-2 komt, zoals de clubnaam al doet vernoemden, afgereisd uit Roosendaal. De spelers van Roosendaal zijn dus al een tijdje wakker als ze bij DVVC aankomen, dat kan zowel in het voor- als nadeel werken voor Roosendaal.
Naast het vroege uur waarop de spelers aanwezig moeten zijn hebben we ook te maken met een eerste weekend met winterse temperaturen. Dus zorgen dat je goed aangekleed bent en een goede warming-up om de spieren op te warmen!

Gretige ploegen:
Als de scheidsrechter voor de eerste keer fluit wordt de bal in beweging gezet. We zien beide ploegen gretig zijn en zien 2 ploegen die willen voetballen. Maar ja, het is de eer van de GroenWitte te na om de tegenstander veel balbezit te gunnen. Dus is het snel duidelijk dat DVVC de partij wordt die de bal wil hebben en de bal in het bezit wil houden.
De eerste fase is rommelig, DVVC speelt veel lange ballen die vervolgens vaak niet aankomen. En dus moet de bal weer snel terugveroverd worden. Gelukkig is dat laatste ook niet echt een probleem, de verdedigers staan op scherp. Maar al met al moet het spel beter. Tactische aanwijzingen van de coach helpen de spelers hierbij.

FF Wachten, maar dan heb je ook wat:
Als in de elfde minuut het eerste doelpunt van DVVC een feit is, is er weer die ontlading. En dan begint langzaam maar zeker het spel van DVVC te verbeteren. En dat blijkt dan ook wel want in de 15e en 17e minuut volgen nog 2 treffers van DVVC.
Maar er zit meer in het vat. DVVC blijft doorgaan en in de 25e, 29e, 30e minuut volgen nog drie treffers. Met een stand van 6 tegen 0 lijken we de rust in te gaan, maar niets is minder waar. Want vlak voor rust prikken de GroenWitte er nog eentje bij.

Minder concentratie:
De tweede helft is DVVC niet zo geconcentreerd als voor rust. Het is weer even zoeken naar de rust en het juiste spel. De tweede helft is minder interessant voor de toeschouwers, een beetje spektakel mag wel. Het duurt tot de 57e minuut voor er weer een doelpunt valt. En dat is gezien het aantal kansen dat DVVC heeft gehad geen beste zaak.
En bij een fase van onoplettendheid kan Roosendaal ook een bal achter de DVVC keeper werken. Het lijkt er op dat we met een uitslag van 8 tegen 1 de wedstrijd gaan beëindigen. Maar net als in de eerste helft is het andermaal DVVC dat in de laatste minuut nogmaals een doelpunt scoort.

Met een uitslag van 9 tegen 1 heeft DVVC goed gewerkt aan het doelsaldo. Op het moment dat “onze” wedstrijd is afgelopen staan we virtueel bovenaan. Maar de ploeg die op dat moment nog op de 2e plaats staat moet zijn wedstrijd nog spelen. Later blijkt dat er plaatsen zijn gewisseld in de bovenste regionen van de stand. Maar blijkt nu wel direct dat het werken aan het doelsaldo door DVVC er voor zorgt dat DVVC de bovenste positie heeft veroverd.

De tweede plaats in de stand is voor BSC en laat dat nu de tegenstander zijn van komende zaterdag. Ofwel volgende week (hopelijk) een mooie voetbalstrijd tussen de nummer 1 en 2 van de ranglijst.

Aanvang wedstrijd: 13.00uur bij BSC, Roosendaal