Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 3 53

Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

DVVC2 speelt bij de eerste wedstrijd van dit seizoen gastheer voor een tegenstander van formaat. Een vuurdoop en lakmoesproef voor de spelers in deze formatie/opstelling. De mannen in het rood van Madese Boys zijn niet zomaar een team. Het is een team dat in het verleden liet blijken voor vele (de meeste?) tegenstanders simpelweg te sterk te zijn en zichzelf tot 2x toe kampioen te kronen. Of dit feit bij alle GroenWitte bekent is, is niet bekent, maar ze laten al direct in het spel dat ze op de mat leggen duidelijk merken niets weg te zullen geven. Dat leidt wel tot een iets te enthousiaste verdediging die met een beetje minder onbesuisdheid een onnodige penalty had kunnen voorkomen. De bal knalt loeihard tegen de touwen en zet de thuisploeg direct met beide benen terug op aarde. Fel spel is oké, maar binnen de grenzen en van onnodige risico’s bedenk je de consequenties.
Iedereen terug in positie en vooruit, richting doel van Madese Boys. Daar wordt een voorzet van Bas de Jong perfect opgepikt door Thomas Wientjes en de gelijkmaker ligt achter de doellijn. Amper 10 minuten later is het slotakkoord in een tikkie takka aanval van het hele team voor Mustafa Karlidag die de bal beheerst in de linkerhoek achter de sluitpost van de gasten tikt.
Met deze stand: 2-1 gaan de ploegen naar de thee.

Tien (en bijna 40)
Er volgen een serie aanvallen op de goal van de thuisploeg. De ballen worden door de verdediging gekeerd van richting, gepareerd of klemvast opgevangen door de puik keepende sluitpost. Hoogste tijd om de marge wat ruimer te gaan zetten en de heren doen er dan ook alles aan om het het team uit Made zo moeilijk mogelijk te maken.
Na een mooie assist van Bas Peeters schiet Yusufcan Karlidag de nummer 3 voor DVVC binnen.
Het blijkt dat de assist van Bas niet onopgemerkt is gebleven, want in het laatste kwartier waarin hij zich zo onopvallend mogelijk probeert vrij te zetten (theoretisch gezien moet dat al moeilijker zijn omdat DVVC met nog slechts 10 man in het veld staat) wordt hij nog juist gespot voordat de thuiskeeper een harde poeier voor een lange bal zijn richting op stuurt. Met de kreet: “Iemand bij die oudere, bij die oudere”, krijgt Bas (bijna 40j) een mandekking aan zijn zijde.
De laatste ongeveer 10 minuten worden door het personeelsmanco voor de rest van het team nog behoorlijk zware minuten. Echter is niemand van plan deze pot nog uit handen te geven en zet men zich nog eens extra in om de bal zoveel mogelijk op de helft van de tegenstander te houden en charges op de goal uit te voeren.
De wil, en de inzet, van het team brengt ze dichter en dichter bij het eindsignaal zonder verdere ongemakken en zonder tegendoelpunten.

Na 2 x 45minuten klinkt het bevrijdende fluitje en is de match gewonnen. Eindstand: 3-1
Volgende week uit tegen Irene’58-2, aanvang wedstrijd 11.30uur.