Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Met een voorzichtig zonnetje aan de hemel en altijd opgewekte G1 spelers werd vandaag, zaterdag 11-11, tegenstander RKSV uit Nuenen op Sportpark Dongekant ontvangen. Iedereen had er zin in, de relatieve warmte van de zon krikte het optimisme en de wil er een hele mooie wedstrijd van te maken zeker op. Er heerste, ook bij de tegenstander, een goedgemutste stemming.
Vandaag zou het gewoon zomaar kunnen gebeuren. Die eerste punten in Dongen houden. DVVC G1 was er klaar voor. Natuurlijk was het voor spelers en staf al zeer snel in de competitie duidelijk dat het team wel erg hoog ingedeeld was dit seizoen. Dat de motivatie en de wil om een mooie pot weg te zetten elke week weer aanwezig was, en nog altijd zo goed is, zegt genoeg over dit G(eweldige)1 team van DVVC. Vol strijdlust en niet van opgeven weten. Niet mekkeren en zeuren, maar gaan voor je team, je maatjes waarmee je het spel op de mat legt. Een teamsport waardig.

Ook nu weer speelde men met volle inzet en maakte er een mooie wedstrijd van. Na een stiefkwartiertje spelen kwam de thuisploeg op 1-0 voorsprong. Dat was een applausje waard.
Een misverstandje in de achterhoede bracht de stand niet al te lang daarna weer in evenwicht 1-1. De voorsprong (te) snel uit handen (ge)geven, was balen. Bij de pakken neerzitten echter uit den boze. Tot aan de rust kregen beide teams over en weer kansen, een echt overwicht was er niet. Toch lukte het DVVC om de verdediging en sluitpost van RKKSV nog een keer te verschalken. Zo gingen de gastheren met een voorsprong van 2-1 de rust in.

𝑽𝒐𝒐𝒓𝒔𝒑𝒓𝒐𝒏𝒈 𝒖𝒊𝒕 𝒉𝒂𝒏𝒅𝒆𝒏:

De tweede helft ging het spel op en neer. Beide partijen wilden duidelijk hun stempel drukken. Er was dus werk aan de winkel voor beide teams. De sterke achterhoede en middenveld, met Yuki die langzaam op weg is naar zijn oude niveau, hadden heel wat werk te verzetten in de verdediging en de mogelijkheden om kansen voor de spitsen, met o.a. Antony weer op de grasmat, te creëren.
Na nog enkele vervaarlijke aanvallen op de thuisgoal die stranden op de paal, net overgingen of keurig werden gestopt, was er amper 5 minuten voor tijd toch nog een niet te stoppen schot van de gasten. Het moeten prijsgeven van de voorsprong zorgde uiteraard voor een kleine domper, maar uiteindelijk was de 2-2 stand met voor beide teams een punt een mooie uitslag, voor een mooie gelijkwaardig opgaande wedstrijd.

Op naar de volgende wedstrijd. Deze is pas eerst weer op 25 november uit tegen RKDVC G1JM in Drunen. Aanvang wedstrijd 13.00uur.