Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Het hele seizoen gaat het Vrouwen 18+ eigenlijk al voor de wind. Ze scoren er op los en met nog 2 wedstrijden te gaan is de totale winst bijna niet meer te ontgaan. Je weet het echter nooit, die bal is rond en rolt soms een onverwachte kant op. En vandaag, zaterdag 18 november, zit het weer ook niet echt mee. Regende het vanmorgen nog gezapig, daar is vanmiddag bij de start van de wedstrijd een einde aangekomen. Daar komt bij dat de GroenWitte zich zeer bewust zijn van het feit dat de tegenstander van vandaag wel ‘de meest lastige’ in de poule is.
En dat ondervinden de DVVC-ster al zeer vroeg in de wedstrijd.
Een deel van de trouwe aanhang en supporters bezetten de beschermende dug-out. Een deel want er is niet genoeg plaats voor iedereen. Sommige staan buiten in de regen. Net als de dames op het veld. Beide lijken zich, in elk geval op de regen, er mentaal op te hebben voorbereid. De dames snellen over het veld en de supporters duiken diep in hun jassen.
Toch is er onder die laatste wel enige bezorgdheid. Het spel is niet wat ze gewend zijn te zien. Met een kwartier onderweg kijkt de thuisploeg tegen een 0-3 achterstand aan. En dan … “Nog 3 dames, nog 3”, dan zou de pot gewonnen zijn. Zover is het echter nog niet. Die ene treffer smaakt echter wel naar meer en dan wordt de marge voor de Baardwijkse dames weer iets kleiner: 2-3. Dat zou een mooie tussenstand zijn om na de rust verder op de bouwen. Echter zit een ongeluk in een klein hoekje, en de bal soms ook. De gasten willen comfortabeler de rust in en prikken er nog gauw een goaltje bij: 2-4

Hierbij laten(?) of niet!
Tijdens de rust wordt door de leidende partij geopperd om vanwege de gestage regen die iets in hevigheid is toegenomen, met het oog op eventueel op te lopen blessures van hun speelsters, waarvan sommige ‘wat ouder’ zijn en allen werken, het hierbij te laten.
De GroenWitte zien, hoewel ze zijn doorweekt en het aanzien van ‘verzopen katten’ hebben, dit in hun ‘jeugdige 18+’ (voetbal)enthousiasme en de drive om ook deze pot op z’n minst niet te verliezen, niet zitten.
De Baardwijkse vrouwen denken waarschijnlijk: “Dan maar vol erin, we liggen op koers om revanche te nemen van de thuis wedstrijd”, (die door de GroenWitte met 0-3 werd gewonnen) en schieten zich kort na rust op nog verdere afstand van hun gastvrouwen.: 2-5.
Een wake-up call zo zal blijken. De DVVC-ster vinden het mooi geweest. Een tegengoal komt er niet meer in! Wel kruipen ze een stukje dichterbij. 3-5 en zelfs 4-5. Met nog slechts enkele minuten op de klok geven de dames alles en lijkt de tegenstander een beetje van slag. Van een 0-3 achterstand is mooi teruggevochten en nog mooier is het wanneer de gelijkmaker zo kort voor het eindsignaal ook nog achter de doellijn van de sluitpost van Baardwijk valt. 5-5 De wedstrijd eindigt in balans.

Een punt gepakt. Niet opgegeven. Gestreden. Knap teamwork om zo mooi terug te komen. Proficiat.

Volgende wedstrijd van een heel andere orde:
In vergelijking met de wedstrijd van 18 november, lijkt die van vandaag, 25 november een makkie. Op papier zou deze wedstrijd geen moeilijkheden op moeten leveren, echter schuilt het gevaar altijd in het onderschatten van je tegenstander.
Een gewaarschuwd team zet dan ook vanaf het begin alles op alles. En scoort, en scoort en scoort. De geoliede machine draait overuren in de 2x drie kwartier. Een uitslag met dubbele cijfers is dit seizoen al vaker voorbij gekomen en ook nu laat dit niet lang op zich wachten. De Bosche vrouwen 18+ van DBN’22 komen op eigen veld niet aan scoren toe. De Dongense dames van DVVC prikken 17 ballen in het net van de sluitpost.

Met 6 gespeelde wedstrijden in deze competitie pakte de GroenWitte, door 5x winst en 1 gelijk spel, 16 punten. Ze scoorden 60 doelpunten en incasseerden er 10.
Ook voetballen met deze strijdlustige, volhardende dames? Kom eens kijken of meetrainen op maandag of donderdagavond. Je bent van harte welkom. Kijk voor meer info: www.dvvc.nl of stel je vraag bij: [email protected]