5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

𝙅𝙊8-1𝙅𝙈 𝙄𝙣 𝙩𝙝𝙚 𝙬𝙞𝙣𝙣𝙞𝙣𝙜 𝙢𝙤𝙤𝙙
De motregen druppelt zacht behoedzaam op de grasmat van het Sportpark Dongekant. Ouders staan, afwachtend, onder de overkapping. Twee teams van jonge JO8 spelertjes staan in sterk contrast enthousiast en ongedurig te trappelen op het veld. De GroenWitte staan op scherp, een wedstrijd voor een thuispubliek schept verwachtingen, zeker na vorige week.
Wel, ze zijn er klaar voor. Laten we beginnen!
De aanvallen worden ingezet vanaf het eerste fluitsignaal. En zeker niet alleen van in het Groen gestoken tricotspelertjes. Ook de gasten van vandaag SCO JO8-2JM schiet uit de startblokken. Dat beloofd een mooie spannende strijd.

Na enkele minuten weet een thuisspeler door te breken en een schot op doel te lossen. Raak! Dat is een mooie opsteker.
De Oosterhoutse spelertjes zijn, heel even maar, van hun stuk. Rechten dan de rug en … KNAL. Echt lang hebben de GroenWitte niet van hun prille voorsprong kunnen genieten. De gasten hebben de stand binnen 2 luttele minuten in balans gebracht: 1-1. Een enkele DVVC-speler zakt dramatisch vertwijfelend met de handen voor het gezicht naar de grond. Denkt dan bij zichzelf: “Dat gaat écht niet gebeuren”, staat stoer op en veranderd in een vastberaden persoon die: ”Dat varkentje even gaat wassen”. Maar is dat ook zo? De SCO-ers weten dat ze gelijke tred kunnen houden en het de thuisploeg zeker niet gemakkelijk zullen maken.
Inmiddels nemen een aantal ouders de kleine druppels ook voor lief en staan ze langs het veld om het spel nauwlettend in de gaten te houden. Heel veel aanmoedigingen hebben de kids niet nodig, beide teams gaan vol op in het spel en zoeken naar mogelijkheden. Die komt er als eerste weer voor de thuisploeg. Met een mooie aanval en een keihard schot verschalkt een spits de sluitpost van de gasten. De gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal van in het groen of blauw gestoken spelers is contrastrijk. DVVC opnieuw op voorsprong: 2-1

𝑯𝒆𝒕 𝒔𝒑𝒆𝒍 𝒏𝒐𝒈 𝒏𝒊𝒆𝒕 𝒈𝒆𝒔𝒑𝒆𝒆𝒍𝒅:
Dat het spel nog niet gespeeld is merken de DVVC-ers, wederom, weer snel. SCO-spelers herstellen zich in razend tempo en laten zich het kaas niet van het brood eten. Nog voor de time-out is er weer een doelpunt op het scorebord bijgeschreven. Dit maal voor de gasten uit Oosterhout: 2-2.
Dat vraagt om een tactische bespreking in de rust.

Het spel kan nog alle kanten op en beide teams zijn zich daar zeer van bewust. Het fanatisme is nog altijd niet gedaald en bij beide is er de wil op te winnen. Wellicht zal veel afhangen van wie de eerste slag na de rust weet te slaan.
Die slag is voor de thuisploeg. Waar de schutter een vreugdedansje uitvoert, 3-2, staan de SCO-spelertjes bedremmeld stil op de plaats. Echter niet voor lang. Zodra ze aftrappen gaan zij weer op zoek naar de gelijkmaker. Het spel is steeds gelijkwaardig opgegaan, de teams zijn aan elkaar gewaagd en nog altijd even fanatiek. De aanvallen op het thuisgoal zijn dan ook onvermijdelijk. Vooralsnog echter wordt een tegengoal voorkomen door uitstekend verdedigingswerk van zowel de achterhoede als de DVVC-goalie.

De DVVC-ers ‘ruiken’ de overwinning, de SCO-ers de kans op gelijk spel. De inzet van beide teams liegt er niet om. De gecreëerde kansen gelijkwaardig. Wie ziet het eerst een gaatje om te scoren? Het derde kwart is bijna voorbij en dan is daar … BAM … goal nummer: 4.
Een mooi uitgangspunt, 2 doelpunten voor op je tegenstander, om het laatste kwart in te gaan.
En ook, om de strijd extra fel aan te gaan om het gat te dichten. Beide teams blijven spelen om de mogelijkheid tot scoren te creëren. DVVC weet dat het spel zomaar kan omdraaien, dat je moet blijven ‘vechten’ tot het laatste fluitsignaal. Verslappen is geen optie, en slordig worden zeker ook niet.
Een kleine dip, een vergissing, een slechte pass of mindere verdediging, een piepklein gaatje, een onverwacht gelukje en … KNAL … :5-2

Gefeliciteerd jongens en meisjes met weer een hele mooie overwinning. Keigoed geluisterd naar de aanwijzingen van de coach en de aanmoedigingen van de fans langs de lijn. Super samengespeeld en tot 2x toe veerkrachtig teruggekomen. Op naar de volgende wedstrijd. Dat duurt nog even want eerst, volgende week: Carnaval!

Eerst volgende wedstrijd is: Zaterdag 2 maart. Thuis. Tegen OVV’67 JO8-1. Aanvang wedstrijd 10.30uur.
Ben jij tussen de 6 en 9 jaar en wil je ook zo’n toffe zaterdagmorgen beleven? Kom dan eens kijken(!) of lekker mee doen op maandag- of woensdagavond. Samen voetballen is plezier maken, lekker buiten zijn, bewegen, samen een doel voor ogen hebben en van elkaar leren. Neem contact op met DVVC of kijk op www.dvvc.nl