Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Nauwelijks uit de startblokken of de spurt naar voor, naar het doel van de gasten, is ingezet. Minder dan 60sec. heeft de spit nodig om de OVV’67 keeper op het verkeerde been te zetten. Snel na de nieuwe aftrap heeft de thuisploeg de bal weer in het bezit om hem vervolgens niet meer af te geven. De stormloop terug naar de gastgoal is opnieuw van start gegaan. Een krappe minuut na de eerste goal valt nummer 2 in het voor de thuisploeg goede netje.

De jongens en meiden spelen soepel. Het ziet er ‘gelikt’ uit. Er is goed samenspel, de harde (bijna) messcherpe passes worden goed aangenomen. Nu, zo nu en dan, nog een beetje meer rust bewaren bij de doelpogingen en dan zullen ongetwijfeld nog meer doelpunten vallen.
Dan, met een prachtig lobje, valt net onder de lat inderdaad nummer 3. De schutter had zelf in eerste instantie gedacht dat de buiging naar beneden te laat was ingezet. Door het enthousiasme van een medespeler vroeg de doelpuntenmaker verbaasd: “Zat hij? Of ging hij over?” Niet over dus, maar erin!

Na de time-out wordt het toch wat gevaarlijker voor de thuisgoal. OVV lijkt zich wat te hervatten en daarmee de DVVC-ertjes wat uit balans te brengen. Voorlopig echter staat de thuis-sluitpost niet toe dat de bal over de lijn rolt. Even lijkt het er wel op, maar de bal wordt op tijd, op de lijn, gestopt.

𝕆𝕍𝕍 𝕝𝕒𝕒𝕥 𝕫𝕚𝕔𝕙 𝕫𝕚𝕖𝕟
Tijdens de rust, na twee kwarten is het tijd om even terug te blikken en verdere tactieken te bespreken. Daarna zien we in het derde kwart weer een flits van het eerste kwart. Een mooie aanval en een vrij draaiende speelster zorgt voor doelpunt nummer 4.
Maar ook OVV blijft jagen. Eén goal is al gemaakt en de tweede komt eraan. Het ziet er bij tijd en wijle gevaarlijk uit voor de DVVC-goal. De aanvallen van de gasten zijn niet vergeefs. De thuisgoalie mag voor de tweede maal de bal uit het net vissen.
Dat wordt nog oppassen voor de thuisploeg. In het eerste kwart hebben we gezien dat er snel een paar goals kunnen vallen wanneer je maar doorzet. Wat voor de GroenWitte geldt, geldt ook voor de OVV-ers.
Beide teams gaan als haviken op de bal. Er zijn veroveringen en snelle schakelingen over en weer. De jonkies houden het spannend.

De spits van DVVC heeft al meerdere malen nog een goal op z’n slof gehad. Er zal er toch nog wel eentje raak (kunnen) zijn? Wanneer voor de vijfde maal de bal tegen de touwen knalt voelt dat toch min of meer als de bevrijdende slag. Het lijkt erop dat er nu wat ontspannen kan worden. De resterende tijd is niet zo ruim bemeten meer. Nog even een tikki-takkie onderling en storing bij balbezit van de tegenploeg en dan klinkt het eindsignaal. De buit is binnen.
De benjamins van DVVC hebben weer een zeer mooie wedstrijd laten zien. Sportief, eager, veerkrachtig samenspel.

Wil jij dat ook? Sluit je aan bij dit winnaarsteam! Maak vrienden, beweeg, ben buiten, blijf fit en beleef gezellige, leuke zaterdagochtenden. Kom vrijblijvend mee voetballen. De trainingsavonden zijn: maandag- en woensdag van 18.30 tot 19.30u. Je bent van harte welkom.
Volgende wedstrijd: Zaterdag 11 mei, uit tegen Dongen JO8-4. Aanvang wedstrijd: 08.30uur.