DVVC MO17-1

Meisjes B-junioren zaterdag, MB1, 2e klasse 2.9

3 oktober 2015 12:45

Dames van DVVC B1 winnen in Tilburg van SC ’T Zand

DVVC heeft zaterdag 3 punten gepakt tegen SC ’T Zand. De dames van DVVC begonnen scherp met een prima kans voor Denise In T Groen maar kwamen toch met 1-0 achter omdat er ongelukkig werd verdedigd. Door die vroege achterstand was DVVC wel wakker geschud. Vanaf dat moment was de uitploeg de bovenliggende partij. Na een geslaagde één-twee met Eveline – in erg goede vorm vandaag - maakte Denise toch snel de 1-1. Rond de 30ste minuut kwam ’T Zand weer op voorsprong met een fraai schot van afstand waarop vlak voor rust Naomi Kemmeren alsnog de 2-2 liet noteren.

Direct na rust was Denise opnieuw belangrijk. Na een fraaie combinatie scoorde ze de 2-3. DVVC liet een knap staaltje teamplay zien met een ijzersterke en uitblinkende Melanie in het hart van de defensie voor de opnieuw prima keepende Mighalle. De dames wisten elkaar goed te vinden en na een mislukte uittrap van de keeper van T’ Zand pikte Julia Hoogeveen de bal op en schoot tussen twee tegenstanders hard en laag in de hoek 2-4.

‘T Zand moest in de achtervolging maar zag toch de 2-5 binnen vallen na een hard schot van Melanie die de afgevallen bal uit een corner had opgepakt. Goede combinaties tussen Julia Wu, Naomi K en Karin bezorgde de bal bij Denise die een derde keer raak schoot en de 2-6 eindstand op de borden zette. Noami Broeders zette op haar verjaardag een prima gastoptreden neer maar de overwinning is vooral aan het de vechtlust en goed samenspel van het hele team te danken.