DVVC wint met ruime cijfers van PCP en blijft op koers

PCP 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 5e klasse B

13 december 2015 14:30

Smets, B.A.C.

Een gedisciplineerd en collectief sterk spelend DVVC won met ruime cijfers van PCP uit Breda en houdt voorlopig de koppositie. Man of the match was aanvoerder Remco Kroese, die met 3 doelpunten en 1 assist, een belangrijk aandeel had in de 5-0 zege.

In het eerste kwartier gebeurde er weinig en was het vooral voor beide ploegen aftasten. De eerste mogelijkheid was er voor Maikel van Bragt die een voorzet van Koen Swanen net niet kon afronden. Na bijna 20 minuten spelen kwam DVVC op voorsprong. Maikel van Bragt zette zijn tegenstander op het verkeerde been en zijn scherpe voorzet werd door aanvoerder Remco Kroese ingekopt. Een minuut later hadden de gastheren de mogelijk de stand recht te trekken echter hun enige kans in de gehele wedstrijd werd meters naast geschoten. Hierna had de thuisploeg regio mogelijkheden de score te verdubbelen maar telkens zonder resultaat. Een snoeiharde vrije trap van Ron Heijmans werd gestopt door de PCP doelman en een schot van Volkan Usta belandde op de lat. Een schot van Stefan Celi van ver buiten de zestien ging net over. Volkan Usta en Koen Swanen kwamen beide oog in oog te staan met de PCP goalie maar beide maakte een foutieve keuze zodat de stand nog steeds ongewijzigd bleef. Vijf minuten voor rust kwam PCP met 10 man te staan nadat een speler een rode kaart voorgeschoteld kreeg van de jeugdige scheidsrechter Smets uit Veldhoven. Jeffrey Weterings werd onreglementair gevloerd en uit de toegekende vrije trap bracht veel commotie bij PCP waarna  de tot dat moment goed leidende scheidsrechter PCP verdediger Nenad Ristanovic om onduidelijke redenen van het veld stuurde. In de resterende tijd tot de thee gebeurde er weinig meer hoewel de bezoekers zeker ontdaan waren na het heenzenden van hun ploeggenoot.

Na de thee liet PCP zien zich niet zomaar neer te leggen om met een numerieke minderheid te gaan verliezen en kwam sterk uit de startblokken. Met soms mooie acties kwam het in deze fase regelmatig tot de zestienmeter maar kwam tot niet één uitgespeelde kans en zo had doelman Jan-Willem Siemons een gemakkelijke middag. De hoop op een goed resultaat van de gastheren werd na een kleine 10 minuten in het 2e bedrijf aan flarden geschoten. Fatih Kaya stuurde Koen Swanen de diepte in en op volle snelheid spurtte hij richting doel en verdubbelde beheerst de voorsprong. Enkele minuten later had hij de wedstrijd definitief kunnen beslissen maar zijn rush richting goal had geen resultaat. Na ruim 60 minuten werd de wedstrijd definitief beslist door Remco Kroese. Een lange solo vanaf de zijlijn werd doeltreffend afgerond: 3-0. De bezoekers bleven, tegen beter weten in, opportunistisch maar van enige dreiging was geen sprake meer. Rond de 65e minuut bracht Remco Kroese  Maikel van Bragt in stelling en liet de 4-0 aantekenen. Remco Kroese tekende het slotakkoord door 12 minuten voor het einde de eindstand te noteren na een pass van Dennis Kras. In een bijna schemerige omgeving floot de scheidsrechter voor het laatst in deze sportieve wedstrijd waarin toch onnodig 6 gele en een rode kaart viel.

Eerst volgende wedstrijd voor de competitie is zondag 24 januari in Dordrecht tegen sc Amstelwijck.