Sheikhi, M.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling DVVC 1

DVVC is weer koploper na een plichtmatige overwinning op Neerlandia ’31 terwijl concurrent DEVO niet in actie kwam daar hun wedstrijd tegen SC Amstelwijck werd afgelast. In een matige wedstrijd waarin DVVC meer tegen zichzelf speelde dan tegen de opponent en waarin op de kunststof grasmat parten speelden gaf na 90 minuten toch de krachtsverhouding weer op het scorebord. Met name de 2e helft liet DVVC het verschil zien.

In een zeer matige eerste helft had DVVC dus duidelijk moeite met de kunststof grasmat. Eerste wapenfeit was een kopbal van Jeffrey Weterings vanuit een corner van Maikel van Bragt die net over het vijandelijk doel ging. Het jeugdig team van Neerlandia ’31 had tot dusver weinig problemen DVVC van het scoren te houden tot de thuisgoalie in de fout ging. Een diepe bal van Ron Heijmans leek een gemakkelijke prooi voor de thuisdoelman echter hij liet de bal los. Gelegenheidsspits Jeffrey Weterings was er als de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren en DVVC stond op een 0-1 voorsprong. Hierna waren er nog wat kansjes voor Emran Pourmanaf, Koen Swanen, Dennis Kras en aanvoerder Remco Kroese maar allen telkens zonder resultaat. Hier tegenover liet de thuisploeg niet één kans noteren waarna na 45 minuten de warme thee opgezocht werd.
In het tweede bedrijf liet DVVC meer zien en resulteerde in regio mogelijkheden. Eerst faalde Remco Kroese oog in oog met de thuisdoelman daar zijn inzet te zwak werd ingeschoten. Even later verdubbelde Neset Olmez, na rust ingevallen voor Koen Swanen,  de score na een mooie actie waarin hij zich vrijspeelde en knap binnenschoot. Niets leek meer aan de hand maar amper 2 minuten later kon Neerlandia ’31 de aansluitingstreffer noteren via een gemakkelijk verkregen strafschop. Ver buiten de zestien werd de spits van de thuisploeg onreglementair gevloerd en zijn duikeling belandde uiteindelijk binnen het bewuste gebied maar de scheidsrechter was onverbiddelijk.  Doelman Lesley van Delft zat er nog met zijn vingertoppen aan maar de 1-2 was een feit. DVVC liet zich niet van de wijs brengen door deze tegenvaller en ging op zoek naar een veilige marge. Eerst had Remco Kroese pech dat zijn inzet via een speler op de lat belandde en niet veel later had de weer prima spelende Jan-Willem Siemons pech dat zijn kopbal via onderkant lat net geen doel trof. Nadat laatste man Ron Heijmans zijn snoeiharde vrije trap gestopt zag worden door de Dorstse doelman was het diezelfde minuut toch raak. Remco Kroese passte op Maikel van Bragt die met een fraai schot de stand op een veilige 1-3 bracht. Vijf minuten voor tijd bepaalde invaller Stefan van Dongen eveneens met een prachtig schot de eindstand op 1-4. Met deze overwinning heeft DVVC even weer de koppositie overgenomen van DEVO die, zoals vermeld, niet in actie kwam.
Zondag a.s. de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Orange Blauw ’14, aanvang 14:30 uur op sportpark Dongekant.