Scheidsrechter

Bakker, C.

Accommodatie

Onbekend

In een matige eerste helft en een ijzersterke 2e helft zette DVVC rode lantaarndrager Oranje Blauw ’14 uit Heijningen simpel opzij en stapte na 90 minuten met een ruime 9-0 overwinning van het veld en blijft hiermee volop in de race voor het kampioenschap.

DVVC begon voorzichtig aan de partij en kon zelden uitgespeelde kansen creëren. Enkele corners brachten enigszins voor gevaar maar echt moeilijk had het de goalie van de bezoekers het tot dusver niet totdat Sonny Barendse min of meer uit het niets na bijna een kwartier spelen de openingstreffer maakte. Enkele minuten voor de thee werd de basisplaats van  Sonny Barendse beloond met zijn 2e treffer en hiermee waren de heldendaden van de bezoekers bezworen. Tussentijds kwamen de bezoekers regelmatig met opportunistische uitvallen richting DVVC doel echter doelman Lesley van Delft hield zonder problemen zijn doel schoon. Net voor het fluitsignaal voor de thee schoot Luke van der Burg een vrije trap net langs de verkeerde kant van de paal en zo werd met een magere 2-0 voorsprong de eerste 45 minuten afgesloten.
Nadat Emran Pourmanaf zijn inzet net over zag gaan was het Ron Heijmans die met een vrije trap van ruim 20 meter de marge naar 3 goals bracht en zo de definitieve genadeklap bracht. Hierna ging het snel. Sonny Barende bediende via een corner Jan-Willem Siemons die snoeihard de 4-0 in kopte.  De kersverse vader Remco Kroese, ingevallen voor Sonny Barendese, maakte via en solo de 5-0 en nog geen 60 tellen later maakte Jan-Willem Siemons zijn 2e en DVVC’s 6e doelpunt via een magistrale aanval via Maikel van Bragt, Dennis Kras en Luke van der Burg. Na bijna een half uur spelen in de 2e helft werd Neset Olmez gevloerd in het strafschopgebied en de toegekende penalty werd beheerst ingeschoten door Ron Heijmans en bracht hiermee de score op 7-0. De bezoekers bleven gedisciplineerd  voetballen maar moesten in de slotfase nog 2 doelpunten incasseren. Acht minuten voor tijd maakte Jan-Willem Siemons als verdediger zijn 3e doelpunt na een schitterende voorzet vanaf de achterlijn van Dennis Kras en vijf minuten voor tijd bepaalde Stefan van Dongen met een prachtig schot van de rand van de zestien de eindstand op 9-0. Hierna floot de prima leidende scheidsrechter Bakker uit Geertruidenberg deze uiterst sportieve wedstrijd voor het laatst en kon DVVC nog extra lang genieten van deze overwinning. Immers 2 mede kampioenskandidaten zagen hun wedstrijden verliezen, Barca verloor thuis van Neerlandia ’31 en Dussense Boys ging onderuit bij SAB. DVVC wacht nu 3 uitwedstrijden, te beginnen komende zondag in Dordrecht tegen SC Amstelwijck, aanvang 14:30 uur op sportpark Amstelwijck.