Verplichte overwinning DVVC bij v.v De Schutters

DVVC 1

Mannen zondag, 1, 5e klasse B

6 maart 2016 14:30

Pleijte, J.

Afgelopen zondag 6 maart was DVVC te gast bij vv De Schutters uit Stampersgat. Met een reguliere 1-3 overwinning keerden de mannen van coach Johan Dijkstra terug naar Dongen.

DVVC was de gehele wedstrijd de sterkere partij, maar vergat, zeker in de eerste helft, te scoren. Al in de derde minuut kopte Fatih Kaya over uit een voorzet van Dennis Kras. Ook Maikel van Bragt kon in de achtste minuut geen doel treffen, zijn schot ging over het dak van het doel. Kansen kwamen er genoeg hierna, maar de spitsen en voorwaartsen van DVVC waren deze middag niet erg trefzeker. Laatste man Ron Heijmans was dicht bij de openingstreffer na een verwoestend schot, maar de keeper van de Schutters hield knap het doel leeg. Na krap een half uur was aanvoerder Remco Kroeze dicht bij de 0-1 maar zijn voorzet werd door geen DVVC-ers binnengetikt. In de 34e minuut werd het dan toch eindelijk 0-1. Spelbepaler Neset Olmez schoot vanaf de 16 meter knap binnen. Hierna kregen de groen-witten nog vele kansen op de 0-2 maar als gezegd , erg scherp werd er niet gespeeld en men kwam dan ook elke keer centimeters te kort. Met een 0-1 stand werd de thee opgezocht.
 In de rust wisselde coach Johan Dijkstra twee maal. Jan Willem Siemons verving Jeffrey Weterings en Stefan van Dongen verliet het veld voor Luke v.d. Burg. De wedstrijd ging na de pauze in een gezapig tempo door, het veld was overigens wel moeilijk bespeelbaar, vele hobbels en een zwaar veld maakten het er niet makkelijker op. Pas in de 60e minuut kwam na een goede actie van Remco Kroese bijna de tweede treffer op het scorebord. Stefan Celi kon net niet binnen tikken. In de tegenaanval schoot v.v de Schutters op de lat, een waarschuwing voor DVVC. Gelukkig kon DVVC vrijer gaan voetballen nadat in de 66e minuut Fatih Kaya de 0-2 binnen tikte na een prima actie van Neset Olmez. Twee minuten later kon Luke van der Burg, na een scrimmage voor het doel van de Schutters simpel de 0-3 binnen werken. Hiermee was de wedstrijd feitelijk beslist maar de thuisploeg kon  in de 83e minuut uit het niets, via een fraaie kopbal, toch nog voor de eretreffer zorgen en bepaalde hiermee de eindstand. In de resterende tijd kon DVVC de wedstrijd rustig uitspelen en werden de 3 punten verdiend mee naar Dongen genomen.
Zondag a.s. speelt DVVC opnieuw een uitwedstrijd, de derde in een reeks, tegenstander is TPO uit Moerdijk, aanvang 14.30 uur op sportpark De Klaverweide.