DVVC 1

Mannen zondag, 1, 5e klasse B

13 maart 2016 14:30

Francisca, J.J.

Ook de derde uitwedstrijd op rij werd door DVVC, ditmaal in Moerdijk tegen de plaatselijke TPO, in winst omgezet en blijft hierdoor de ranglijst aanvoeren.Gemakkelijk was het echter ook dit keer weer niet. In een matige wedstrijd maakte DVVC in de tweede helft het verschil en won uiteindelijk toch nog afgetekend met 0-3.

Zoals het in de laatste wedstrijden tegen de laag geplaatste teams gebruikelijk was, kwam de winst ook ditmaal niet gemakkelijk tot stand. Met in het achterhoofd nog het eerste puntverlies (2-2 gelijkspel) in deze competitie in de thuiswedstrijd tegen deze tegenstander was de ploeg van coach Johan Gabriels alert op een onaangename verrassing. Het eerste gevaar in deze wedstrijd kwam van TPO dat via een vrije trap in de 4e minuut gevaarlijk werd. Keeper Lesley van Delft reageerde echter attent. In de 10e minuut kon Koen Swanen  alleen op de TPO doelverdediger afgaan maar ook hij greep attent in. Jan-Willem Siemons had na 20 minuten bepaald pech toen zijn schot de lat kraakte. TPO kon vanuit corners en vrije trappen gevaar stichten voor het doel van DVVC en de doelpaal stond een voorsprong van TPO in de weg. Aan de andere kant zag Neset Olmez zijn inzet naast het doel verdwijnen. Door het hobbelige veld was goed combinatievoetbal erg moeilijk en vooral DVVC had daar last van. In de eerste helft werd er niet gescoord door beide partijen en met een brilstand werd de kleedkamer opgezocht voor de gebruikelijke thee.

DVVC begon goed aan de tweede helft en zette de tegenstander direct onder druk. In de 52e minuut konden Koen Swanen en Luke van der Burg gezamenlijk opstomen naar het vijandelijk doel doch de TPO-doelman wist het gevaar te neutraliseren. In de 65e minuut kwam DVVC enigszins gelukkig op voorsprong. DVVC mocht een corner nemen. De bal werd door de TPO doelman weggeslagen maar die kwam pardoes op het hoofd van Remco Kroese terecht. Via zijn kopbal verdween de bal in het doel en stond het 0-1. Enkele minuten later weer een corner voor DVVC. Remco Kroese kon hieruit Jan-Willem Siemons bereiken die de stand naar 0-2 tilde. Even later moest de licht geblesseerde Remco Kroese zich laten vervangen door Stefan van Dongen. Vijf minuten voor tijd had ook Neset Olmez pech toen zijn schot de lat raakte. DVVC bleef zoeken naar een verdere uitbreiding van de score en vlak voor tijd werd Jeffrey Weterings onreglementair gestuit in het strafschopgebied. De goed leidende scheidsrechter Francisca uit Dordrecht floot en wees terecht naar de penaltystip. Laatste man Ron Heijmans plaatste zich achter de bal en schoot onberispelijk binnen: 0-3. Kort hierna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en was DVVC weer 3 punten rijker. Belangrijke punten omdat ook de naaste concurrenten DEVO en v.v. Raamsdonk hun wedstrijden wonnen.

Coach Johan Dijkstra was na afloop vooral blij met het resultaat. Het was een matige wedstrijd en daarom een moeizame pot. Belangrijk is echter dat je matige wedstrijden ook wint. Dat deden we en dus ben ik tevreden, aldus Johan Dijkstra.

Komende zondag 20 maart a.s. speelt DVVC eindelijk weer eens een thuiswedstrijd. Tegenstander is subtopper SAB uit Breda. Winst voor DVVC is noodzakelijk in de strijd voor het kampioenschap en promotie. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Dongekant en vangt aan om 14.30 uur.