DVVC maakt kampioensaspiraties niet waar en gaat flink onderuit bij Raamsdonk: 3-0

Onbekend

DVVC heeft het collectief volledig laten afweten in en tegen Raamsdonk. Net als in de thuiswedstrijd moest de ploeg van trainer Johan Dijkstra weer het onderspit delven en leed hiermee de tweede nederlaag van het seizoen. Raamsdonk streed voor haar laatste kans en maakte dit volledig waar en won verdiend met 3-0.

Al snel na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter bleek dat DVVC een moeilijke middag tegemoet zou gaan. Wederom overrompelde de gastheren DVVC volledig en doelpunten konden hierbij dan ook niet uitblijven. Na een kwartier spelen maakte Luuk Nieuwesteeg van de punt van de 16 meter met een bekeken schot de openingstreffer en luttele minuten later verdubbelde Lars van Strien de score voor de thuisploeg. Uit een onnodig weggeven corner kon de spits van Raamsdonk wel heel gemakkelijk uithalen nadat iedereen met een groen shirt de bal mistte. DVVC kon in heel de eerste helft de verdediging van Raamsdonk nauwelijks pijn doen. Slechts een vrije trap van Ron Heijmans bracht enigszins voor gevaar echter zijn inzet was net niet besteed aan Remco Kroese. Met een ruststand van 2-0 werd de thee opgezocht waar de tussenstand nog hoger uit had kunnen vallen.

Na de verplichte break kwam DVVC beter uit de startblokken en trachtte de aansluitingstreffer te maken maar zonder echte overtuiging. Ron Heijmans had wel pech met zijn schoten vanaf de 2e lijn maar de thuisgoalie kon betrekkelijk eenvoudig zijn doel schoon houden. Hiervoor moest doelman Wesley van Delft nog redding brengen anders was de wedstrijd al beslist. Met meer opportunistisch voetbal probeerde DVVC alsnog de  aansluiting te krijgen maar kreeg hiermee de deksel op haar neus. Bij een messcherpe counter maakte Raamsdonk aanvoerder Marvin Blom in de 62e minuut de 3-0 en de wedstrijd was hiermee gespeeld. Nadat Koen Swanen en Sander Barendse waren vervangen voor respectievelijk Maikel van Bragt en Stefan van Dongen kwam DVVC 10 minuten voor tijd niet verder dan een kopbal op de paal en liep DVVC, volkomen verdiend tegen de 2e nederlaag van het seizoen aan. Hiermee staat DVVC 5 punten achter op koploper DEVO en willen ze nog kans maken op een kampioenschap, zal er zondag zeker gewonnen moeten worden tegen de koploper en dan nog is DVVC afhankelijk.
Zondag a.s. dus de thuiswedstrijd: DVVC 1 – DEVO 1, aanvang 14:30 uur op sportpark Dongekant.