DEVO 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 5e klasse B

10 april 2016 14:30

Graaff, H.J. de

Na het pijnlijke verlies vorige week tegen v.v. Raamsdonk stond afgelopen zondag de topper tegen koploper DEVO op de agenda. Met veel publiek langs de kant en aangename weersomstandigheden ontspon zich een boeiend duel tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. DVVC moest, om nog kans te maken op het kampioenschap, deze wedstrijd absoluut winnen. Na een wedstrijd met twee gezichten lukte dat uiteindelijk doordat Jasmin Velagic DVVC in de 83e minuut naar de winst schoot.

In de eerste helft was DEVO, zeker in de eerste 35 minuten, oppermachtig en mocht de thuisploeg van geluk spreken dat men niet tegen een achterstand aankeek. De spitsen van DEVO stonden in deze fase niet echt op scherp en mede ook door goed keeperswerk van doelman Jan-Willem Siemons bleef de score 0-0. In de laatste fase van de eerste helft kwam DVVC beter in de wedstrijd en kon toen meer en meer oprukken richting het doel van de tegenstander. Vijf minuten voor de pauze leek DVVC op voorsprong te komen via een combinatie tussen Maikel van Bragt en Fatih Kaya, doch de aanval werd afgefloten vanwege buitenspel. Gescoord werd er niet in de eerste helft en zodoende werd met een brilstand de rust bereikt.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en kon DEVO, behoudens 1 mogelijkheid voor de anders zo trefzekere Nicky van Geesbergen, aanvallend geen vuist meer maken. DVVC dicteerde het spel en er kwamen ook diverse kansen. In de 47e minuut zette  Luke van der Burg een aanval op en via Jasmin Velagic kwam de bal bij Fatih Kaya. Vrij voor de goal krulde hij de bal echter naast. Vijf minuten later weer een vloeiende aanval waarbij Maikel van Bragt buiten bereik van de keeper de bal hard op de lat schoot. In de rebound belandde de bal weer bij Maikel. Zijn schot ging ditmaal naast het doel.Weer vijf minuten later de volgende mogelijkheid voor Fatih Kaya maar ook ditmaal kon hij geen doel treffen. DVVC was in deze fase oppermachtig en het wachten was op de bevrijdende treffer voor de groenwitten. Die kwam er uiteindelijk ook. Een snel opgezette en vloeiende aanval kwam op rechts bij de ingevallen Koen Swanen terecht. In een vloeiende beweging zette Koen de bal direct scherp voor waar de alerte Jasmin Velagic niet aarzelde en de bal snoeihard inschoot en zo DVVC op de bevrijdende voorsprong bracht van 1-0. De thuisploeg kwam niet meer in de problemen en toen de goed leidende scheidsrechter de Graaff uit Dordrecht na 4 minuten blessuretijd affloot was de opluchting groot bij DVVC. Een verdiende overwinning van DVVC dat hierdoor de spanning in de top van de ranglijst heeft opgevoerd. Met nog 4 wedstrijden te gaan zijn DEVO, DVVC en Raamsdonk nog in de race voor het kampioenschap.

Zondag 17 april is er geen programma voor DVVC. Op 24 april is DVVC te gast bij PCP in Breda. Om kampioen te worden kan DVVC zich geen puntverlies veroorloven en is men ook nog afhankelijk van puntverlies van DEVO. Al met al mooie ingrediënten voor een spannende ontknoping van de competitie.