48'

Mannen zondag, 1, 5e klasse B

24 april 2016 14:30

Leeuw, A.E.M. de

Met nog 3 wedstrijden te gaan heeft DVVC, na een 1-3 winst bij PCP en verlies van DEVO van runner-up Raamsdonk, weer de koppositie ingenomen. Met 59 punten is de ploeg van trainer Johan Dijkstra lijstaanvoerder met op 1 punt gevolgd door DEVO en Raamsdonk. Een zinderende finale dus in deze competitie met de beste papieren voor DVVC. Drie overwinningen en de platte kar kon wederom een rondje door Dongen maken.

De eerste helft ging allerminst van een leien dakje. De thuisploeg hield zich meer bezig met een blok rond de zestien meter te maken en tijd rekken dan met voetballen. DVVC had veel balbezit maar kreeg weinig uitgespeelde kansen. Tot 2 maal toe was Jasmin Velagic dicht bij de openingstreffer vanuit vrije trappen maar telkens zonder resultaat. Doelman Jan-Willem Siemons moest na een kwartier handelend optreden na een snel uitgevoerde counter van de thuisploeg. DVVC kreeg nog wat mogelijkheden die geen doel troffen maar de bevrijdende openingstreffer viel dan uiteindelijk toch. Vijf minuten voor de thee schoot Jasmin Velagic, na klungelig optreden in de PCP defensie, de 0-1 binnen en hiermee leek de ban gebroken. Maikel van Bragt had de 0-2 op zijn na een puike voorzet van Luke van der Burg en ook aanvoerder Remco Kroese kon de score verdubbelen echter zijn schot was een gemakkelijke prooi voor de thuisgoalie.
Na de verplichte break een zeer fel DVVC en binnen 3 minuten kreeg het 3 opgelegde kansen waarbij Emran Pourmanaf de 0-2 liet aanteken, althans leek het. Alleen de scheidsrechter zag buitenspel en het feestje ging dus niet door. Uit de direct genomen vrije trap en de tegenaanval  maakte de thuisploeg de gelijkmaker en stond er een 1-1 op het scorebord in plaats van een riante 0-2 voorsprong. Lang kon PCP niet genieten van deze meevaller, laatste man Ron Heijmans maakt enkele minuten later vanuit een vrije trap net buiten de 16 meter de verdiende 1-2 voorsprong. PCP bleef niet ongevaarlijk via counters maar rond de 20e minuut werd de wedstrijd min of meer beslist. Stefan van Dongen maakte zich op rechts vrij en zijn voorzet werd direct snoeihard op de pantoffel genomen door aanvoerder Remco Kroese en liet hiermee de PCP doelman volstrekt kansloos: 1-3. DVVC speelde de wedstrijd zonder nog echt in de problemen te zijn gekomen moeiteloos uit en na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter de Leeuw uit Tilburg was er een dubbele feeststemming. Concurrent DEVO ging thuis dus over de knie van Raamsdonk en zelf de 3 punten gepakt te hebben is DVVC weer de nieuwe koploper. Met nog 3 wedstrijden te gaan beloofd het een zeer spannend ontknoping te krijgen deze competitie.
Zondag a.s. speelt DVVC thuis tegen de niet onbekend tegenstander Dussense Boys, aanvang 14:30 uur op Sportpark Dongekant.