DVVC MO15-1

Meisjes C-junioren zaterdag, MC1, 2e klasse 2.14

20 februari 2016 11:00

Zaterdag 20 februari 2016

Vandaag een moeilijke uitwedstrijd tegen de Mc1 meiden van TSC. Zonder de geblesserde Mila zou het een moeilijke pot worden. Vanaf het begin signaal zette TSC de meiden van DVVC behoorlijk onder druk en de eerste kansen waren dan ook voor TSC. Gelukkig hadden de TSC meiden het vizier niet op scherp staan, wanneer de bal wel op goal werd geschoten was het Sanne die steevast de bal tegen wist te houden. Na de eerst stormloop kwam DVVC meer in haar spel en ook zij kregen de eerste kansen. Ook de kansen van DVVC werden niet benut.
Na twintig minuten was het Floor die over links doorbrak en in de korte hoek de keepster wilde verschalken. Zij verzuimde hierbij de bal voor te geven waar Patty en Vera volledig vrij stonden. Een gemiste kans. Niet veel later eenzelfde situatie waarbij Floor de keepster wist te verschalken en DVVC op 0-01 zette.
Er heerste wat verwarring bij de toeschouwers omdat de bal door het net ging waarbij men niet goed zag of er was gescoord. De goed leidende scheidsrechter stond echter op de juiste plek.
Tegen de verhouding in ging men met een 0-1 voorsprong de rust in. In het begin van de tweede helft was het wederom Floor die een doeltrap van TSC wist te onderscheppen en met een puntertje de bal links van de keepster plaatste 0-2.
Het spel golfde hierna op en nee met diverse kansen aan beide zijde, het was TSC die de aansluitingstreffer wist te scoren nadat een bal in het doelgebied van DVVC bleef hangen 1-2.
Na deze treffer gingen de TSC dames volop in de aanval en kregen diverse kansen. DVVC liet zich ook niet onbetuigd en wisten zelf ook diverse kansen te creeren. Aan beide zijde waren er diverse grote en kleine kansen, deze werden naast geschoten of de keepsters deden hun werk uitstekend.
In de slotfase was het TSC dat nog eenmaal aanzette om de gelijkmaker te forceren. De verdediging van DVVC, met de uitstekend keepende Sanne, wist echter te stand te houden.
In de tegenaanval kreeg DVVC nog diverse kansen om de voorsprong uit te breiden. maar ook deze strandde in het zicht van de haven. In de laatste seconden van de wedstrijd brak een speelster van TSC nog door in het zestienmetergebied van DVVC. Voordat zij echter kon schieten wist Floor met een sliding de bal van haar voet te plukken. Gelijk daarna werd er gefloten voor het eind van de wedstrijd.
De zwaarbevochten drie punten gingen mee naar Dongen.
Wederom een compliment voor het gehele team voor de getoonde inzet en de vastberadenheid om drie punten mee te nemen. Top dames.