27 februari 2016 12:45

Accommodatie

Onbekend

Vandaag (zat. 27febr.) een inhaalwedstrijd bij SC t Zand uit.

Bij winst zouden de meiden medekoploper worden met drie gespeelde wedstrijden en negen punten.
Voor dat dit zo zou zijn moest wel eerst gewonnen worden.
De meiden gingen voortvarend van start en in de eerste minuut was het Patty die er als de kippen bij was om de 0-1 te scoren.
SC ,t Zand wist geen vuist te maken en de DVVC defensie bleef makkelijk overeind. Op het middenveld was het DVVC dat controle had en veelvuldig het doel van de tegenstander opzocht.
Tot uitgespeelde kansen kwam het niet en DVVC trachtte van afstand de doelvrouwe van 't Zand te verschalken.
Het waren echter krachteloze schoten die simpel konden worden verwerkt. Maar 25 minuten naar de 0-1 wist Floor de 0-2 te maken door de keepster in de korte hoek te passeren. DVVC bleef de aanval opzoeken en het was wederom Floor die vijf minuten later de ruststand van 0-3 liet aantekenen.
De tweede helft een totaal ander beeld van de wedstrijd, DVVC leek het spoor volledig bijster. Passes kwamen niet aan, ze maakte het veld klein waarbij men elkaar geregeld in de weg liep.
Onrust sloop in de ploeg waarbij ballen blind werden weggetrapt.
Floor maakte niet veel later de 0-4 waarna gedacht kon worden dat er meer rust in de ploeg zou komen. Dit was echter niet het geval en niet veel later maakte 't Zand de 1-4. Uit het slechte spel van DVVC putte de tegenstander moed en ging op zoek naar de tweede treffer. Vijf minuten later werd 't Zand beloond met een tweede treffer, 2-4. Gelet op het spelbeeld lag het eerder voor de hand dat 't Zand de aansluitingstreffer zou maken Het was echter Floor die aan de andere kant de 2-5 liet aantekenen. De marge was weer drie. Dit zou echter niet lang duren want 't Zand wist nog geen vijf minuten later de marge weer terug te brengen naar 3-5. Met nog een kwartier te spelen was de overwinning zeker nog niet veiliggesteld. Hoewel het spel van DVVC de tweede helft mager was werden er geen kansen meer weggegeven en gingen de drie punten mee naar Dongen.
Door deze overwinning zijn de meiden medekoploper.

Volgende week weer een uitwedstrijd, deze keer tegen Jeka.
Maar as woensdag eerst inspiratie op doen bij de kwalificatiewedstrijd van de oranje vrouwen tegen Zwitserland.