DVVC blijft leider na moeizame overwinning op SC Amstelwijck

DVVC 1

Mannen zondag, 1, 5e klasse B

28 februari 2016 14:30

Visser, T.

DVVC was zondag 28 februari te gast in Dordrecht om aan te treden tegen het team van SC Amstelwijck. Deze ploeg, in de wedstrijd in Dongen volledig van de mat gespeeld, liet zich ditmaal niet als een gewillig slachtoffer naar de slachtbank voeren en verweerde zich knap.

Uiteindelijk zegevierde DVVC met 1-3 en kon zich zodoende aan de kop van de ranglijst blijven nestelen.

De zege was overigens zeer verdiend maar DVVC hield de tegenstander lang in de wedstrijd en moest in de slotfase nog alle zeilen bijzetten om een stunt van de Dortenaren te voorkomen. Zover had het overigens niet hoeven te komen. Zonder de vanwege familie omstandigheden afwezige aanvoerder Remco Kroese en Dennis Kras, maar met de van een blessure terug gekeerde Jasmin Velagic in de basis, was in de beginfase duidelijk te zien dat SC Amstelwijck bevreesd was voor de koploper.

DVVC bepaalde grotendeels het spel maar leed, wellicht door het hobbelige veld, evenals de tegenstander veel balverlies. Kansen kwamen er overigens wel voor de groenwitten doch in de afwerking schortte het in de eerste helft.

Neset Olmez en Jasmin Velagic hadden overigens pech met schoten op de paal.

Zo bleef de stand 0-0 toen de goed leidende jeugdige (17 jaar!) scheidsrechter Visser uit Dinteloord voor de rust floot.

Coach Johan Dijkstra wijzigde zijn team in de pauze en bracht Koen Swanen en Fatih Kaya in de ploeg voor Jeffrey Weterings en Sonny Barendse. DVVC begon energiek aan het tweede bedrijf en dat resulteerde in de 50e minuut in een voorsprong. Fatih Kaya kopte vanuit een moeilijke positie raak na een indraaiende corner van Jasmin Velagic: 0-1

Het begon nu beter te draaien bij DVVC en diverse kansen werden gecreëerd en met wat meer overleg had de voorsprong verder uitgebouwd kunnen worden. Dat gebeurde vooralsnog niet. Pas in de 70e minuut viel de bevrijdende tweede treffer uit een onberispelijk genomen strafschop van Ron Heijmans: 0-2. Er bleven kansen komen maar onzuiverheid en pech verhinderden een hogere score. Zo zag Jasmin Velagic zijn harde schot via de onderkant van de lat het veld weer in stuiteren.

SC Amstelwijck had in het hele verloop van de wedstrijd aanvallend nauwelijks iets in de pap te brokkelen, mede doordat laatste man Ron Heijmans zijn verdediging goed organiseerde. Toch werd het in de laatste fase van de wedstrijd nog erg spannend toen SC Amstelwijck vanuit een standaardsituatie plotseling de aansluitingstreffer kon laten noteren door een kopbal van Cihan Kaya: 1-2

De thuisploeg putte hieruit moed en DVVC was even van slag. Verdedigend kwam DVVC echter niet meer in gevaar en op de valreep maakte Neset Olmez er prachtig 1-3 van na goed aangeven van de ingevallen Stefan van Dongen.

Coach Johan Dijkstra was na afloop tevreden over het behaalde resultaat.

Het was een verdiende overwinning, zo zei hij, maar we hebben de tegenstander te lang in de wedstrijd gelaten. Met name in de eerste helft hadden we het verschil al kunnen en moeten maken.

Op de ranglijst blijft het bovenin ongemeen spannend. Concurrenten DEVO, Dussense Boys en Raamsdonk wonnen ook en blijven in het spoor van DVVC.

Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op de planning. DVVC reist dan af naar Stampersgat om daar aan te treden tegen De Schutters. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Andrie en vangt aan om 14.30 uur.