VVR MC1

Meisjes C-junioren zaterdag, MC1, 2e klasse 2.14

12 maart 2016 9:30

Zaterdag 12 maart 2016
Vandaag de thuiswedstrijd tegen koploper VVR. Vanaf het begin was het DVVC dat de wedstrijd beheerste. Door goed spel druk zetten werd VVR teruggedrongen op eigen helft. Dit resulteerde al snel op een 1-0 voorsprong door Patty die de VVR doelvrouw wist te passeren. Door deze snelle voorsprong kreeg De DVVC dames vleugels. Vijf minuten later lag de bal wederom in het doel van VVR. Floor wist de bal vanuit een voorzet van links tegen de touwen te werken. Uniek aan dit doelpunt was dat dit een doelpunt was gescoord met het hoofd. Na de 2-0 gingen de dames vrolijk verder en niet veel later was het patty die in de korte hoek de keepster wederom wist te passeren, 3-0. VVR probeerde DVVC weerstand te bieden maar de DVVC defensie, aangevoerd door Lieke en Karin bleven simpel overeind. Tien minuten voor de rust pikte jenna de bal op het middenveld op en maakte een rush over de linkerkant en wist de bal uit een onmogelijke hoek achter de doelvrouw te plaatsen 4-0. Dit was tevens de ruststand.
De tweede helft een iets ander beeld. VVR had wat omzettingen gedaan waardoor er aanvallend meer dreiging kwam. DVVC leek wat last te hebben van concentratieverlies en lieten VVR in haar spel komen. Het was ook VVR dat de achterstand verkleinde naar 4-1. Het spel van de DVVC dames ging er niet op vooruit. VVR kreeg teveel ruimte en weer werd een bal achter de verdediging omgezet in een doelpunt 4-2. Vanaf de aftrap was het DVVC dat binnen 10 seconden voor de goal vanVVR opdook en de 5-2 had moeten maken. Floor schoot de bal echter recht op de keeper. De stand bleef dus 4-2. VVR had daarna nog een vrije trap die van 18 meter rechtstreeks op goal werd geschoten. Gelukkig voor DVVC bracht de lat uitkomst en stuitte de bal terug het veld in. Hoewel DVVC niet echt meer in gevaar was kreeg VVR nog een kans om de achterstand terug te brengen naar4-3. Nienke was echter van de partij en wist een doelpoging van VVR voor de lijn tegen te houden. De dames hielden vervolgens stand en wisten de 4-2 overwinning veilig te stellen.
Een terechte en verdiende overwinning tegen de koploper.

Door deze winst neemt DVVC de koppositie over en is volop in de race voor het kampioenschap. Goed gewerkt dames. Verdiende overwinning