18 april 2016 19:00

Accommodatie

Onbekend

Maandag 18 april 2016

Deze avond een inhaalwedstrijd tegen het altijd lastige TSC uit Oosterhout. Inzet het kampioenschap. Een gelijkspel zou volstaan om het kampioenschap naar Dongen te halen. De meiden waren voor de wedstrijd gespannen, uit bij TSC was gewonnen met 1-2 ,TSC was die wedstrijd echter de betere ploeg en DVVC heeft daar tegen de verhouding in drie punten meegenomen. Vanaf het beginsignaal was het DVVC dat het spelbeeld bepaalde en na drie minuten was het floor die voor het eerste gevaar zorgde, ze kwam alleen voor de keepster en met een prachtige beweging wist ze de keepster te omspelen. Voor open goal wist ze de bal op de paal te schieten, de toon was gezet. Het was Eveline die DVVC in de zesde minuut DVVC op voorsprong zette. 1-0. Niet veel later een overtreding op 20 meter van het doel van TSC. Mila wist de bal in de verre hoek achter de keepster te schieten en de 2-0 was een feit. In deze fase van de wedstrijd waren de DVVC meiden heer en meester en zette TSC onder druk, waardoor TSC niet tot gevaarlijke uitvallen kon komen. Vijf minuten na de 2-0 was het wederom Eveline die haar tweede treffer wist te scoren. Een ongekende luxe 3-0 voor na 15 minuten, De meiden liggen op titelkoers.
DVVC blift gevaarlijk en het gevreesde TSC kan daar niet veel tegenover stellen. na twintig minuten weet Floor zich vrij te spelen en rukt op richting de goal van TSC. Ze wordt echter net buiten de zestien neergehaald wat een vrij trap oplevert voor DVVC. Wederom Mila achter de bal. Haar vrije trap gaat richting de goal maar is te hoog. Twee minuten later is het wederom een overtreding, nu op Patty. Deze overtreding is in de zestien en de scheidsrechter kan niet anders dan een penalty toekennen. Deze wordt door Mila beheerst binnen geschoten. 4-0 wat een luxe, het zal nu toch niet meer mis kunnen gaan. 4-0 is tevens de ruststand. In de rust wordt door de leider/trainer, John Timmermans aangegeven dat de wedstrijd nog niet is gelopen. Het is niet de eerste keer dat de meiden na een goede eerste helft de teugels laten vieren en de tegenstander terug laten komen in de wedstrijd. Ondanks de waarschuwing toch een minder geconcentreerd DVVC. Het is dan ook TSC dat na vijf minuten in de tweede helft de stand naar 4-1 brengt. Zal het dan weer zo'n tweede helft worden?? TSC wordt sterker en krijgt de kans op de 4-2, sterk uitkomen van Sanne voorkomt dat TSC de 4-2 maakt. De toeschouwers merken dat TSC gelijkwaardig wordt aan DVVC, waar zal het doelpunt vallen? Voor de toegestroomde toeschouwers valt deze in het voordeel van DVVC, Patty geeft vanaf rechts voor en Eveline zorgt voor een ruimere marge, 5-1.
TSC moet nu 5 keer scoren willen ze zorgen dat DVVC deze avond geen kampioen wordt. Hoewel TSC deze helft gelijkwaardig is aan DVVC komen ze niet tot echte kansen, wel zijn er diverse afstandsschoten die de doelvrouwe van DVVC niet kunnen verontrusten. Het is echter TSC dan van grote astand alsnog weet te score. Sanne beoordeeld de bal verkeerd en de bal rolt langzaam achter de teleurgestelde doelvrouwe. 5-2.
Gezien het goede keeperswerk wat ze al heeft laten zien houden we het erop dat de invallende duisternis haar parten speelde. Het slotakkoord is echter weer aan DVVC, een een tweetje uit het boekje tussen Patty en Eveline wordt door Eveline doeltreffend afgerond, 6-2. Dit is tevens de eindstand. DVVC is door de concurrentie niet meer te achterhalen, voor veel meiden is dit inmiddels het derde of vierde kampioenschap wat ze mogen vieren. Klaase gedaan dames. DVVC is trots op jullie.