Bavel F10

F-pupillen zaterdag, F2, 5e klasse 5.56

23 april 2016 9:00

Voetballertjes van DVVC flikken het weer
Klaar voor wat DE wedstrijd moest worden van de voorjaarsreeks. De wedstrijd om het kampioenschap tegen de geduchte concurrent Bavel F10. Een gelijkspel was genoeg voor de DVVC F2.
Met een flinke dosis zelfvertrouwen en goede moed, maar ook zeker met de nodige spanning betrad DVVC het voetbalveld. Dit moest te doen zijn, het kampioenschap moest behaald kunnen worden !
De wedstrijd begon en al vanaf het begin was duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. De strijd ging gelijk op met kansen over en weer. Het was echter Bavel die als eerste het doel vond en de stand in hun voordeel kon ombuigen. Dit doelpunt was een slag voor de spelers van DVVC, maar er werd direct geprobeerd om de gelijkmaker te scoren. Onoplettendheid resulteerde helaas in de 0-2. En dat nog voor rust. Het zou toch niet gebeuren dat het kampioenschap in de laatste wedstrijd verloren zou gaan.
In de rust sloeg bij een aantal spelertjes de spanning om in emotie. Het was zaak om deze emotie niet de overhand te laten nemen. Gelukkig slaagde een ieder er in om de emotie opzij te zetten en zich zodanig op te laden dat in de 2e helft gewerkt kon worden aan het wegwerken van de achterstand.
Wakker geschud en met grettigheid de wedstrijd te kantelen in het voordeel van DVVC werd aan de 2e helft begonnen. De 2e helft bleek meer en meer in handen te zijn van DVVC maar scoren lukte nog niet, tot het Justin lukte om de aansluitingstreffer te maken. Dit doelpunt motiveerde de spelers van DVVC zo mogelijk nog meer en gaf hen zeker de hoop dat het kampioenschap alsnog binnengehaald kon worden. DVVC bleef sterk spelen maar kon die broodnodige gelijkmaker maar niet scoren. Gelukkig wist Bavel de voorsprong niet te vergroten. De tijd tikte weg en het einde van de wedstrijd kwam in zicht.
De spanning was langs de zijlijn van de gezichten van de toeschouwers af te lezen, het hart zal bij menig ouder in de keel hebben gezeten. Maar dan in de laatste seconden van de wedstrijd wordt Ilse de diepte in gestuurd met een mooie pass. Het lukt haar niet direct om de bal goed mee te krijgen en komt daardoor niet recht voor de goal. Het lukt haar echter om tot een schot te komen....en de bal gaat in de verre hoek....2 - 2!!!! Bij deze stand is DVVC kampioen. De vraag hoe lang er nog te spelen is wordt snel beantwoord omdat de scheidsrechter na het aftrappen van Bavel al snel fluit voor het einde van de wedstrijd.
De ontlading die zichtbaar is na het klinken van het eindsignaal is enorm, zowel bij spelers als bij de toeschouwers. Dit resultaat is er een om trots op te zijn, ongeslagen kampioen geworden!
Met recht kan gezegd worden dat we trots mogen zijn op alle spelertjes die voor dit geweldige resultaat hebben gezorgd.
Jongens en meisjes van DVVC F2 SUPERGOED gedaan en gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap.