DVVC 1

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

4 september 2016 14:30

Baars, L.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden heeft DVVC het zich zelf lastig gemaakt om met een positief resultaat de eerste competitiewedstrijd van het seizoen af te sluiten. Bij 3 van de 4 doelpunten kreeg de thuisploeg de hulp van DVVC en kon zo eenvoudig richting winst gaan daarentegen DVVC op cruciale momenten niet het net wisten te vinden.

De eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en vielen er nauwelijks kansen. Een strakke voorzet vanaf de flank van Dennis Kras werd door iedereen gemist en in dezelfde minuut leek DVVC aan de leiding te komen echter de voorzet van Remco Kroese op Geert Jacobs werd op randje buitenspel teniet gedaan. Halfweg het eerste bedrijf moest doelman Jan-Willem Siemons in actie komen na een te slordige terugspeelbal. Geheel onverwachts kwam de  thuisploeg dan toch op voorsprong en wel door oud DVVC jeugdspeler Bjorn Elen. Vanuit een corner werd zijn inzet via een scrimmage tegen de touwen gewerkt. De resterende 10 minuten van de eerste helft gebeurde er weinig en zo kon men met een 1-0 stand richting de thee.

Na de verplichte break zocht DVVC snel het vijandelijk doel op om zo de gelijkmaker te forceren maar kreeg al snel de deksel op haar neus. Bij een vlijmscherpe counter verdubbelde Martijn Verstegen de stand na het verkeerd inschatten van gelegenheid back Stefan van Dongen. Dit gebeurde al 5 minuten in de 2e helft. In de 55e minuut kwam Neset Olmez in het veld voor Fatih Kaya. De thuisploeg kwam onder druk te staan en had ook veel moeite met de straffe wind tegen. Dennis Kras, één van de uitblinkers, haalde weer de achterlijn en Remco Kroese kwam net te kort om de aansluitingstreffer te maken. De inzet vanuit de verkregen corner ging net voorlangs. Niet veel later hadden wederom Remco Kroese en Neset Olmez de 1-2 voor het maken, beide faalde oog in oog met de keeper. In de 72e minuut werd de wedstrijd definitief beslist. Wederom door een verdedigingsfout kon de thuisploeg de 3-0 maken door Maik Vreven  en met deze stand kon sv Reeshof de wedstrijd gemakkelijk uitspelen. Inmiddels was Koen Swanen vervangen door Lars van der Sanden. DVVC bleef nog vechten voor een aanzienlijkere stand en wederom was Remco Kroese geen doelpunt gegund. Met een prachtige lob was de thuisdoelman verslagen maar kreeg hulp van zijn verdediger die de bal van de lijn haalde. Ook Neset Olmez had geen geluk met zijn inzet die net langs de verkeerde kant van de paal belandde. Enkele minuten voor tijd mocht Ron Heijmans de eer redden maar ook vanuit  een strafschop hield de thuisdoelman met een prima redding zijn doel schoon. In de slotseconde deed Tim Snijders van sv Reeshof de ploeg van Johan Dijkstra nog meer pijn om de 4-0 binnen te schieten. Al met al een zeer geflatteerde zege van het jeugdige team uit de Reeshof.
komende zondag de thuiswedstrijd tegen Nieuwkuijk, aanvang 14:30 uur op sportpark Dongekant.