Ron Heijmans (schot)

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

18 september 2016 14:30

Munani, F.

Ondanks DVVC over de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was, is men er niet in geslaagd punten mee naar Dongen te nemen. Thuisploeg Berkdijk was vooral met fysiek spel DVVC de baas. Twee doelpunten met een luchtje nekte de ploeg van Johan Dijkstra, pas in de allerlaatste minuut kon Ron Heijmans iets terug doen: 2-1

Al in de 8e minuut kwam DVVC op achterstand. Via een fraaie kopbal vanuit een corner kon Michael Bastiaanse de 1-0 aantekenen zei het niet dat de actie voorafgaand waarin de corner verkregen werd vanuit buitenspel positie gebeurde. DVVC kreeg wat kansjes via Fatih Kaya, Remco Kroese en Stefan van Dongen maar echt kwam de Berkdijkse defensie niet in gevaar. De thuisploeg zocht regelmatig het randje van het toelaatbare op en soms daar over waarin de overigens goed leidende scheidsrechter te laat hardnekkig optrad met gele prenten. Met name uitblinker Neset Olmez was regelmatig het slachtoffer van de grove acties.

Net als in de eerste helft kreeg DVVC al snel in de 2e helft een doelpunt tegen. Via een foute passing kwam Berkdijk in balbezit en kon de bal snel naar hun voorwaartsen spelen. Assistent scheidsrechter Gitz constateerde en vlagde direct voor buitenspel maar wederom werd zijn signaal afgewezen en zo kon  Daryll-Lee Maasland de voorsprong verdubbelen tot 2-0. DVVC werd sterker en sterker maar voorbij de 16 meter hield het op. Berkdijk beperkte zich tot verdedigen en met lange ballen werden hun spitsen bereikt. Hierin kregen ze regelmatig de kans de wedstrijd definitief te beslissen maar DVVC doelman Ersin Unal hield verder zijn doel schoon. DVVC bleef constant druk houden op de Berkdijkse verdediging maar met hangen en wurgen bleef deze overeind tot aan de laatste minuut. Een mooi opgezette aanval via Neset Olmez en Remco Kroese werd afgerond door aanvoerder Ron Heijmans maar in de resterende extra minuten werd er uiteindelijk niet meer gescoord en liep DVVC tegen zijn 2e nederlaag aan van het prille seizoen.

Zondag a.s. speelt DVVC thuis tegen sc Elshout, aanvang 14:30 uur op sportpark Dongekant